Gå til indhold

Pris

Årets Sundhedsdebattør: ”Jeg deler vandene”

Forfatter Anna Juul modtog Danske Regioners pris som Årets Sundhedsdebattør på Folkemødet 2023. Anna Juul vinder prisen for at sætte psykiatrien og behandlingsvæsenet til debat og for at opfordre os alle til at gøre op med stereotype forestillinger om psykisk sygdom.

Anna Juul har gjort sig bemærket i den offentlige debat som en markant debattør, der modigt og uden omsvøb kommer med et opråb om at tage psykiatrien alvorligt.

- Jeg deler vandene, og nu har jeg fået en pris, et levende bevis på, at jeg bliver taget alvorligt af nogen, der bestemmer noget, sagde forfatter Anna Juul, da hun modtog prisen som Årets Sundhedsdebattør.

I sin seneste bog ”Superskurk” beskriver Anna Juul både med alvor og humor sine personlige oplevelser med psykisk sygdom og mødet med psykiatrien. Hun formidler i et sprog alle forstår, når hun taler om at have haft ”fuld plade i psykiatriske diagnoser”.

- Jeg har altid tænkt, at der var meget langt fra mine bøger og så til bogreolen bag statsministeren under nytårstalen, og det er der givetvis stadig. Men jeg synes oprigtigt, at det er enormt fedt, at der også er plads til humor i den offentlige debat, sagde hun.

Danske Regioners formand Anders Kühnau overrakte prisen til Anna Juul den 15. juni på Folkemødet.

- Anna Juul har i høj grad bidraget til, at vi trods mange dedikerede medarbejdere sætter fokus på, hvordan vi kan blive bedre, sagde Anders Kühnau. 

- Bogen er hudløst ærlig. Man kan ikke lige sådan ryste den af sig, sagde han. 

Årets Sundhedsdebattør er en nystiftet pris af Danske Regioner, og Anna Juul er dermed den første modtager af prisen.

I dommerpanelet sad indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde, formand og næstformand i Danske Regioner, Anders Kühnau og Mads Duedahl samt sundhedsredaktør Lars Igum, Politiken, reportagechef Hanne Fall, Jyllands-Posten og sundhedsreporter- og analytiker Anders Heissel, DR.

 

Forfatter Anna Juul modtager prisen Årets Sundhedsdebattør på Folkemødet 2023.

Prismodtager Anna Juul og formand for Danske Regioner Anders Kühnau. 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk.

Relaterede nyheder

Læs mere

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Fremtidens sundhedsvæsen til debat på Regionernes Politiske Topmøde

Hvilke strukturelle forandringer skal der til for at styrke det nære sundhedsvæsen og skabe bedre sammenhæng for patienterne? Det og meget andet er til debat, når Regionernes Politiske Topmøde løber af stablen i Aarhus torsdag den 11. april.

Læs mere

Danske Regioner vil give patienterne rettigheder i det nære sundhedsvæsen

Patientrettighederne har været afgørende for at sikre hurtigere, bedre og mere ensartet behandling på de specialiserede sygehuse i Danmark. Samme udvikling har vi brug for i det nære sundhedsvæsen. Derfor foreslår Danske Regioner, at borgerne også skal have klare rettigheder uden for hospitalerne.

Læs mere

Ny aftale sætter mål for hurtig hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel

Børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse skal fremover kunne få hurtig hjælp. Inden for 14 dage skal man kunne komme til den første samtale i de nye lettilgængelige behandlingstilbud, som skal være fuldt ud etableret i kommunerne senest i 2025.

Læs mere