Nyt REGIO: Et mere nært sundhedsvæsen

Multisyge og kronisk syge patienter vil fremover i højere grad blive tilset og behandlet i eller tættere på eget hjem. I 2020 vil regionerne samlet set investere 670 mio. kroner i landets praktiserende læger, så det nære sundhedsvæsen styrkes. Læs mere i Danske Regioners analysemagasin REGIO.

I 2015 var der 227.000 diabetes type 2-patienter og 180.000 patienter med lungesygdommen KOL i Danmark, viser tal fra Statens Institut for Folkesundhed. Det er en stigning på henholdsvis 106.000 og 11.000 patienter på bare 10 år - og stigningen vil fortsætte i de kommende år. Udviklingen lægger et stort tryk på det hele det danske sundhedsvæsen, og det stiller nye krav til både hospitaler, praktiserende læger og kommunale sundhedstilbud.

I et nyt nummer af Danske Regioners analysemagasin REGIO stilles der skarpt på arbejdet med at skabe et mere nært sundhedsvæsen. Du kan blandt andet læse artiklerne:

  • Behandlingen flytter tættere på hjemmet
  • Danske patienter indlægges færrest dage i Europa
  • Vi bliver flere og flere kronisk syge

Det nye nummer indeholder en stor mængde nye tal og analyser, og foruden temaet om et mere nært sundhedsvæsen kan du også læse:

  • Misbrugspatienter trækker store veksler i psykiatrien 
  • Effektiv ny medicin presser medicinudgifterne op
  • Sundhedsprofiler: Her er den danske sundhedstilstand

 Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Naja Warrer Iversen, centerchef
Center for styring, økonomi og sammenhæng
T: 3529 8484
M: 3023 3123
E: nwi@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E slo@rsyd.dk
Stephanie Lose
Læs mere

Relaterede nyheder

2,3 millioner kroners rabat på fælles indkøb af bleer

De regionale hospitaler og institutioner bruger læssevis af bleer, så hvad er mere naturligt end at sikre sig mængderabat? 15 millioner bleer lød ordren på ved sidste udbud – og de mange bleer gav en samlet rabat på 2,3 millioner kroner.

Læs mere

Historisk skifte i styring af hospitaler

Det er lykkedes os at få afskaffet produktivitetskravet, og fra årsskiftet har vi med regeringen aftalt en helt ny måde at styre sundhedsvæsnet på: Nærhedsfinansiering, der skal skabe et bedre og mere sammenhængende sundhedsvæsen for borgerne, skriver Stephanie Lose og Ulla Astman.

Læs mere

Regionerne er klar til at omstille sundhedsvæsenet

Et bedre og mere nært sundhedsvæsen kræver høj kvalitet og specialiseret sundhedsekspertise. Det har regionerne, og det stiller vi gerne til rådighed, siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner, i forlængelse af statsministerens bebudede sundhedsreform efter sommerferien. Regionerne er i fuld gang med at omstille sundhedsvæsenet på borgernes præmisser.

Læs mere

Flere med blodpropper i hjernen får dyr behandling

Flere patienter end tidligere antaget har gavn af specialiseret behandling, hvis de får en blodprop i hjernen. Hjælpen kan redde liv, og patienter kan undgå alvorlige følger. ”Behandlingen er god, men dyr, og det er én af grundene til, at vi nu efterlyser et væsentligt økonomisk løft fra staten”, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

Læs mere