Gå til indhold

Ny psykiatriseng skabt i innovativ proces med brugerne

Region Hovedstaden, Region Syddanmark og sengeproducenten Agitek har sammen med patienter og hospitalspersonale udviklet en ny psykiatriseng. Sengen er et eksempel på et succesfuldt offentlig-privat samarbejde, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Region Hovedstaden og Region Syddanmark har siden 2012 været i gang med at udvikle og teste en helt ny psykiatriseng. Sengen skal sikre en bedre oplevelse for patienterne gennem mere indbydende, funktionelt og hjemligt design, øget oplevelse af tryghed, mindre mulighed for selvskade og ikke mindst nedtrapning af konflikter og forebyggelse af tvang. Den skal desuden medvirke til et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne gennem blandt andet optimering af arbejdsprocesser.

Læs hele pressemeddelelsen fra Region Syddanmark her: Ny psykiatriseng nomineret til Danish Design Award

Region Hovedstaden og Region Syddanmark har haft industrielle designere knyttet til opgaven gennem forløbet, og Syddansk Sundhedsinnovation i Odense har stået for feltarbejde, tests og rådgivning i forhold til sengens design og funktionalitet.

Sengen er i dag delvis leveret til Psykiatrisk Afdeling Esbjerg og Psykiatrisk Afdeling Aabenraa – med 46 senge i Esbjerg og 20 senge i Aabenraa. I løbet af 2015 og primo 2016 bliver resten leveret til de to afdelinger i Region Syddanmark. Der skal over de næste år leveres omkring 250 senge i Psykiatrien i Region Syddanmark.

I Region Hovedstaden leveres der i starten af 2016 flere end 100 senge, og ønsket er, over en årrække, at udskifte alle senge i psykiatrien, samt forsyne nye byggerier med nye senge.

Region Midtjylland får leveret 55 senge til Regionspsykiatrien Horsens i indeværende år. Region Midtjylland og Region Nordjylland indgik rammeaftale om levering af psykiatrisenge med Agitek ApS i 2014, hvilket betyder, at de kan købe senge til samme enhedspris som Region Syddanmark og Region Hovedstaden.