Gå til indhold

Regionale Indkøberdage samler regionale medarbejdere fra hele landet

For 11. gang blev der afholdt Regionale Indkøberdage med et deltagerantal, der kunne matche sidste års. Ca. 100 udbudskonsulenter, contract managere, jurister, controllere og indkøbschefer fra alle 5 regioner og Amgros var således mødt op i Vingsted 5-6.september 2019, hvor der blev udvekslet erfaringer fra indkøbsområdet og set fremad mod de udfordringer, der ligger i fremtiden.

Ny indkøbsstrategi, Breaking news og Danmarks bedste udbud

Årets Regionale Indkøberdage blev skudt i gang med oplæg om Regionernes Strategi 2020-2025 fra Danske Regioner. Arbejdet med den nye indkøbsstrategi er i fuld sving og Danske Regioner kunne løfte lidt af sløret med arbejdet for de mange deltagere. Derudover underholdte hver indkøbschef med breaking news, hvor de gav deltagerne et aktuelt indblik i hvor de fem regionale indkøbsafdelinger og Amgros var lige nu. Endvidere var 2019 året hvor Region Midtjylland vandt Danmarks bedste udbud på IKA. De var derfor også på scenen for, at fortælle og vidensdele om deres erfaringer med udbuddet.

Fælles offentlige indkøb

Et af de store emner på konferencen var regionernes arbejde med fælles offentlige indkøb. Der blev både snakket udfordringer i overgange fra sygehus til kommune og de udfordringer, som er ved at lave udbud sammen med kommuner. Både Region Syddanmark og Region Nordjylland bidrog med oplæg, hvor de fortalte om deres erfaringer med aktuelle udbud. 

Bæredygtige indkøb

Endvidere var der også oplæg om bæredygtighed, hvor Aarhus Universitetshospital gav et indblik i deres arbejde og hvordan man kan gribe arbejdet med cirkulær økonomi an. Derudover bidrog Sønderborg kommune også med et oplæg om bæredygtighed i udbud i praksis herunder indkøbsfællesskabet POGI.  

Billede fra konference