Ledelse

Dygtig og professionel ledelse på alle niveauer er centralt i arbejdet med at forbedre processer og kvalitet i regionerne. Danske Regioner varetager regionernes interesser på ledelsesområdet i forskellige fora.

Alle har høje forventninger til regionerne - politikere, patienter og pårørende, medarbejdere, andre myndigheder og interesseorganisationer. God ledelse er afgørende for, at regionerne kan leve op til disse forventninger.

I hverdagen er det lederen på den enkelte arbejdsplads, institution eller afdeling, der har ansvaret for at sikre, at organisationen udvikler sig i den ønskede retning og for at balancere mellem hensyn, der ikke altid er lette at forene.

Danske Regioner understøtter regionernes arbejde med at udvikle dygtig og professionel ledelse ved at skabe mulighed for at udveksle erfaringer om ledelsesarbejdet i regionerne og ved at deltage i forskellige strategiske samarbejder og partnerskaber med andre aktører.

Sådan understøtter vi ledelsesudvikling i regionerne

Danske Regioner og regionerne deltager i Væksthus for Ledelse og Lederweb. Væksthuset er et ledelseslaboratorium, der undersøger, finder svar og deler viden om aktuelle ledelsesudfordringer. Lederweb understøtter væksthusets arbejde med at udvikling god offentlig ledelse og udgiver et ugentligt nyhedsbrev om relevante ledelsestemaer. Væksthus for Ledelse og Lederweb er et samarbejde mellem Danske Regioner, KL og Forhandlingsfællesskabet.

Projekter under Væksthus for Ledelse og Lederweb: www.Lederweb.dk

Danske Regioner deltager i Forum for Offentlig Topledelse. Forum er et fælles ledelsesprojekt for topledere i regioner, kommuner og stat, som sætter fokus på toplederes ledelsesudfordringer og handlemuligheder. Forum er igangsat af Danske Regioner, KL og Finansministeriet.

Forum for Offentlig Topledelse: www.publicgovernance.dk

Kontakt

Hvis du vil vide mere

intet-billede.png
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Henrik Casper,
Teamleder/chefrådgiver
T -
M 2138 5620
E hca@regioner.dk
intet-billede.png
Relaterede nyheder

Læs mere

Ambitiøs aftale om praktikpladser til social- og sundhedsuddannelserne

Parterne på det offentlige arbejdsmarked er blevet enige om en ambitiøs aftale over to år om antallet af praktikpladser på uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent. Aftalen indeholder et markant løft af praktikpladser, som skal være med til at sikre, at der i fremtiden er nok hænder i ældre- og sundhedssektoren.

Læs mere

Regeringen, KL og Danske Regioner indgår aftale om ledelse og kompetencer

De 820.000 ledere og medarbejdere i den offentlige sektor er afgørende for den høje kvalitet i opgaveløsningen i kommuner, regioner og staten. Vores fælles velfærd bygger på den indsats, de leverer hver dag.

Læs mere

Danske Regioner er klar til at samarbejde om regeringens nye ledelsesudspil

Før velfærd kommer god ledelse. Nu lancerer regeringen et udspil, der skal styrke ledelse og kompetencer i den offentlige sektor. Formand for Løn- og Praksisudvalget i Danske Regioner, Anders Kühnau, siger: ”Regionerne indgår gerne i arbejdet med at skabe gode rammer for de ansatte, styrke ledelsen og skabe mere værdi for patienten og borgeren.”

Læs mere

Regionerne er lige så effektive som de bedste private virksomheder

Analyse fra Deloitte viser, at regionernes administration er lige så effektiv som verdens mest produktive private virksomheder. Dejligt at kunne måle sig med de bedste, siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner.

Læs mere