Gå til indhold

Beskyttelse af medarbejderidentitet

I visse situationer kan der være behov for at beskytte medarbejdernes identitet i visningen på MinSundhed og Sundhed.dk. Det sker ved at erstatte medarbejdernes navne med en kode, dvs. sløre medarbejdernes navne. Danske Regioners bestyrelse har fastlagt retningslinjer for muligheden for at sløre medarbejdernes navne.

Regionerne lægger vægt på trygge rammer for medarbejderne. Et element i dette er at beskytte medarbejdernes identitet i de situationer, hvor der er behov for dette. 

Ved fastlæggelsen af rammerne for at beskytte medarbejdernes identitet har Danske Regioners bestyrelse lagt vægt på at finde en balance mellem hensynet til åbenhed i sundhedsvæsnet, herunder enkel adgang for patienterne til at se egne data, og hensynet til medarbejdernes tryghed, samt at der på tværs af regionerne er en fælles ramme og rimelig ensartet praksis.

Ud fra disse hensyn er der skabt mulighed for at sløre medarbejdernes navne i visningen på MinSundhed og Sundhed.dk m.fl. En sløring af medarbejdernes navne indebærer, at medarbejdernes navne er erstattet med en kode (fx d5dffae 283 sygeplejerske). 

Sløring af medarbejdernes navne kan ske i følgende 2 situationer:

  1. På visse afdelinger / afsnit, hvor medarbejderne i særlig grad er udsat for vold, trusler og chikane er navnene på alle medarbejdere på afdelingen/afsnittet  permanent slørede i visningen på Sundhed.dk. Det betyder, at medarbejdernes navne på disse afdelinger/afsnit permanent bliver vist med en kode i stedet for deres navn i visningen på MinSundhed og Sundhed.dk m.fl. (afdelingsspecifik sløring).

  2. På øvrige afdelinger/afsnit kan der iværksættes en midlertidig sløring af medarbejdernes navne i forhold til patienter, der har ageret voldeligt, truende eller chikanøst over for medarbejderne, eller der er begrundet frygt for dette (individuel sløring).

Danske Regioners bestyrelse har fastlagt fælles retningslinjer for regionerne for henholdsvis den individuelle sløring og den afdelingsspecifikke sløring.

Du kan læse de to sæt retningslinjer nedenfor.

Relaterede nyheder:

Læs mere:

Den kollektive transport kan lære af skånsk succes

Det skal være nemmere for danskerne at tage bus og tog, og Danske Regioner er klar til at lære af gode svenske resultater. Forskere har analyseret Region Skånes succes med at udvikle den kollektive transport og peger på en række punkter, hvor Danmark kan drage nytte af den skånske model.

Læs mere

Ny aftale flytter ordningen for utilsigtede hændelser fra staten til regionerne

Danmark indførte som det første land i verden en lov om patientsikkerhed, hvorefter sundhedspersoner sanktionsfrit fik pligt til at rapportere utilsigtede hændelser til brug for læring i sundhedsvæsenet. En ny aftale mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Danske Regioner flytter ordningen med utilsigtede hændelser fra staten til regionerne.

Læs mere

Nu får ufrivilligt barnløse bedre hjælp til at blive gravide

Fra 1. oktober 2024 udvider regionerne muligheden for fertilitetsbehandling og tilbyder kvinder og par op til seks forsøg med reagensglasbehandling til første barn. Det udvidede tilbud sker på baggrund af en aftale indgået mellem regeringen og Danske Regioner om at styrke fertilitetsbehandlingen.

Læs mere

Debat: En god dag for miljøet

Med regeringens udspil til sundhedsreform skal regionerne fortsat løse vigtige opgaver på miljøområdet i fremtiden. Vi er glade for at kunne fortsætte det vigtige arbejde med at sikre rent drikkevand og afværge forureninger. Og vi er klar til at bidrage på flere områder, skriver Camilla Hove Lund.

Læs mere