Gå til indhold

Arbejdsmiljø

Danske Regioner arbejder målrettet for at medarbejdere og ledere har et sikkert og sundt arbejdsmiljø, hvor de oplever glæde ved deres arbejde og bruger deres høje faglighed til gavn for patienter og borgere.

Arbejdsmiljøudfordringer er et vilkår på de regionale arbejdspladser. Arbejdspladserne kan være præget af støj, farlig kemi og svære forflytninger. Desuden kan de ansatte opleve høje følelsesmæssige krav i arbejdet. Derfor arbejder Danske Regioner på mange måder med en række forskellige aktører og i flere forskellige sammenhænge på at forbygge og løse udfordringerne med udgangspunkt i løsningen af kerneopgaven.

Regionerne har som arbejdsgivere ansvaret for at sikre et sundt og sikkert arbejde, men arbejdsmiljøudfordringer løses bedst i fællesskab med medarbejderne på arbejdspladserne. Den fælles indsats gør sig også gældende på centralt niveau.

Sådan understøtter Danske Regioner arbejdet med arbejdsmiljø

Danske Regioner er engageret i større arbejdsmiljøindsatser med de faglige organisationer, i Arbejdsmiljørådet, Branchefællesskab for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig Administration, Arbejdsmiljøklagenævnet, Erhvervssygdomsudvalget, Arbejdsmiljøforskningsfonden samt følgegruppen for Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse mv.

Danske Regioner udarbejder og formidler information til de regionale arbejdspladser. Bl.a. for at sikre den nyeste viden om arbejdsmiljø, og hvad der virker, følger Danske Regioner den nyeste forskning på området.

læs mere

Arbejdsmiljø

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af Frederikke Lyngby
Relaterede nyheder

Læs mere