Gå til indhold

(2016-2022) Årets Borgerinddragende Initiativ

I perioden 2016-2022 har Danske Regioner hvert år uddelt prisen Årets Borgerinddragende Initiativ for at sætte fokus på og hylde de mange initiativer, der sikrer gode patientinddragende forløb rundt om i landet. Vinderen modtog et gavekort på 10.000 kr., der skulle bruges på at forbedre de fysiske rammer på afdelingen.

Temaerne for tidligere års priser har været initiativer, der fremmer god patientinddragelse (2016), børn, unge og familier (2017), særligt sårbare (2018), pårørende (2019), psykiatri (2020), digitalisering (2021) og "Den sidste tid" (2022). 

Vinderen af Årets Borgerinddragende Initiativ 2022 var initiativet Livets Afslutning 

Initiativet Livets Afslutning på Hospitalsenhed Midt er udviklet i samarbejde med borgerne og letter dialogen mellem sygehus, kommune og almen praksis til gavn for patienter i palliativ behandling. Initiativet giver borgere i palliativ behandling ro til at dø på egne præmisser.

Inddragelsen af borgeren tidligt i forløbet er central for initiativet. Der rettes med initiativet et fokus mod at inddrage borgeren tidligt i det palliative forløb med henblik på at give borgeren mulighed for at forholde sig til eksempelvis mulighed for behandling i henholdsvis hjemmet eller hospitalet og at have samtaler om liv og død. Ligeledes giver initiativet mulighed for at borgerens oplysninger kan overføres mellem hospital, kommune og almen praksis således at borgerens ønske kan understøttes på tværs af sundhedsvæsenet. 

Vinderen blev kåret ved Danske Regioners generalforsamling den 24. marts 2022.

 

Årets Borgerinddragende Initiativ

Tidligere vindere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af Martin Bredgaard Sørensen
Relaterede nyheder

Læs mere