Gå til indhold

Behandling på hospitaler

Regionerne har ansvar for det behandlende sundhedsvæsen. Hvert år er omkring tre millioner mennesker i kontakt med hospitalsvæsenet.

Det er en af regionernes fineste opgaver at udvikle sundhedsvæsenet og sikre, at danskerne får den bedst mulige behandling. Det gør man ved at fokusere på hele forløbet - fra forebyggelse og udredning til behandling og rehabilitering, både i og uden for hospitalet.

Regionerne skaber udvikling

Det danske sundhedsvæsen står midt i en rivende udvikling. Sundhedsvæsenet bliver mere specialiseret, indlæggelserne bliver kortere, og stadig flere sygdomme kan behandles – ofte både mere sikkert og effektivt end tidligere. Regionerne er med til at skabe udviklingen, og det er vigtigt, at regionerne fortsætter med at være en drivende kraft. I takt med at sundhedsvæsenet udvikler sig kan det være nødvendigt at organisere sig på nye måder, og her er det vigtigt, at patienten tænkes med i udviklingen. Samtidig vil Danske Regioner understøtte, at personalet føler sig klædt på til at varetage nye opgaver, så der fortsat kan leveres en sikker behandling af høj kvalitet.

Læs mere:

Hvis du vil vide mere

Kontakt