Gå til indhold

Sundhedspersonale

Sundhedspersonalets faglige kompetencer er afgørende for at sikre kvaliteten og udviklingen i sundhedssektoren. Danske Regioner arbejder for at styrke sammenhængen mellem patientbehandling og sundhedspersonalets professionelle udvikling

Regionerne arbejder for at skabe et sammenhængende sundhedsvæsen, hvor patienten sættes i centrum, og ressourcerne anvendes på den mest effektive måde. Det er i første række sundhedspersonalet, der løser de daglige opgaver og leverer kvaliteten til patienterne. Kvaliteten i sundhedsvæsnet skal derfor sikres i samarbejde med sundhedspersonalet.

Sundhedsvæsnet er en kompleks organisation i konstant bevægelse, og de nye udviklingstendenser, muligheder og begrænsninger forskyder løbende billedet af hvilke kompetencer, der konkret er brug for. Det er derfor vigtigt, at sundhedspersonalets faglige kompetencer prioriteres.

Danske Regioner arbejder derfor med at skabe sammenhæng mellem udviklingen i sundhedssektoren og uddannelsen og efteruddannelsen af sundhedspersonale.

Sådan bidrager regionerne til sundhedsuddannelse

Uddannelse og kompetenceudvikling er et afgørende parameter for at sikre kvalificeret arbejdskraft.

Regionerne medvirker både til uddannelsen af sundhedspersonale og som aftager af højt specialiseret arbejdskraft. Derfor arbejder Danske Regioner på at skabe sammenhæng mellem sundhedsuddannelsernes sammensætning, udviklingen i sundhedsvæsenet og behovet for arbejdskraft på hospitalerne.

relaterede nyheder

Læs mere

Danske Regioner undersøger mulige juridiske udfordringer med diabetesteknologi

Den måde, som man i dag bruger teknologien ved glukosemålere til diabetespatienter på, kan indebære nogle juridiske udfordringer. Det skyldes, at leverandørerne af målerne, indsamler patienternes data fra diabetesteknologien. Regionerne undersøger sammen med Indenrigs- og Sundhedsministeriet og de private virksomheder de mulige juridiske udfordringer med diabetesteknologi.

Læs mere

Der er brug for at investere i praktikken på professionsuddannelserne

Regionerne er store uddannelsespladser. Praktik udgør op til 50% af uddannelsen på mange professionsuddannelser. Alligevel er det et område, regionerne selv skal finde midler til inden for deres eget budget i konkurrence med patientbehandlingen. Derfor skal området prioriteres.

Læs mere

Prisvindende initiativ sikrer tryg overgang fra ung til voksen i sundhedsvæsenet

Afdeling for Hormon- og Knoglesygdomme på Aarhus Universitetshospital vinder sammen med Børn- og Ungeafdelinger i Region Midtjylland og Region Nordjylland Prisen Årets Patientoplevelse 2025. De modtager prisen for sammen at sikre unge patienter med kronisk sygdom en tryg overgang fra ungeafdeling til voksenafsnit.

Læs mere

Regionernes formand: Vi har brug for hinanden

Sammen skal vi sikre, at Danmark er et trygt land at være ung i, være gammel i og blive syg i. Det gør vi ved at arbejde sammen og lytte til hinanden, siger Danske Regioners formand i sin tale på Regionernes Politiske Topmøde.

Læs mere