Gå til indhold
Regionernes arbejde med

Grundvandsforurening

I Danmark kommer alt vores drikkevand fra grundvandet. Desværre er grundvandet truet af forurening mange steder. Læs mere om regionernes indsats for at sikre din sundhed og det grundvand, der bruges til drikkevand og til at beskytte vores overfladevand og natur.

Regionale indsatser for

Klimatilpasning

Danmark står over for store udfordringer med øgede vandmængder på grund af klimaforandringer, som kræver langsigtede og tværgående løsninger. Bliv klogere på regionernes rolle og indsater med klimatilpasning.

HØRINGSSVAR

Hvad mener Danske Regioner om ...

Vi udarbejder løbende høringssvar, og i arkivet kan du finde vores høringssvar om trafik, miljø, klima, uddannelse og andre sagsområder under regional udvikling - og alle de andre politikområder, vi arbejder med.

PUBLIKATIONER

Læs mere

I vores publikationsarkiv findes vores udgivelser om regional udvikling - foruden naturligvis magasiner, pjecer og andre publikationer om Danske Regioners indsatser på andre sagsområder.

Miljø

Regionernes arbejde med PFAS

Udfordringen med PFAS er stadig ny, og derfor er regionerne i fuld gang med at få mere viden om stofferne, problemets omfang og hvordan PFAS skal undersøges, risikovurderes og prioriteres.

 

Klima

Særregel spænder ben for solceller på hospitalstagene

Fra 2013 og til 2021 etablerede regionerne en række solcelleanlæg på toppen af sygehuse og administrationsbygninger. Men nu forhindrer ny særregel opsætning af flere solceller i regioner og kommuner, og det spænder ben for den grønne omstilling.

 

Illustration af hospital med solceller på taget.
Klima

Syv anbefalinger til en robust klimatilpasning

Vand kender ikke til administrative grænser. Derfor skal
klimatilpasning løses i fællesskab og med fokus på helheder. Læs Danske Regioners syv anbefalinger til en national klimatilpasningsplan. 

oversvømmelse i Storåen
RELATEREDE NYHEDER

Læs mere