Gå til indhold
PUBLIKATIONER

Læs mere

I vores publikationsarkiv findes vores udgivelser om regional udvikling - foruden naturligvis magasiner, pjecer og andre publikationer om Danske Regioners indsatser på andre sagsområder.

HØRINGSSVAR

Hvad mener Danske Regioner om ...

Vi udarbejder løbende høringssvar, og i arkivet kan du finde vores høringssvar om trafik, miljø, klima, turisme og andre sagsområder under regional udvikling - og alle de andre politikområder, vi arbejder med.

Tema

Kvalificeret arbejdskraft i hele Danmark

Gode vækstvilkår i Danmark kræver, at virksomheder i hele landet kan rekruttere arbejdskraft med de rette kompetencer.

Flere prognoser peger på, at problemet med forgæves rekrutteringer vil vokse, så der i 2020 eksempelvis vil mangle over 30.000 faglærte, mens der vil være over 100.000 ufaglærte i overskud.

Danske Regioner har derfor samlet de regionale erfaringer om rekruttering i 10 konkrete anbefalinger, der skal medvirke til at sikre fremtidens forsyning af kvalificeret arbejdskraft.

tema

Fremtidens ungdomsuddannelser: Færre unge og øget konkurrence

I 2030 vil der på landsplan være næsten 10 procent færre unge mellem 16 og 19 år sammenlignet med i dag. Det skaber nye udfordringer og vil kunne mærkes på landets ungdomsuddannelser.

Derfor har Danske Regioner på baggrund af en analyse af ungdomsuddannelsernes fremtidige udfordringer samlet fem konkrete anbefalinger, der skal være med til at sikre fremtidens ungdomsuddannelser.

Uddannelse

Ny gymnasieaftale styrker regionernes ansvar for uddannelser til alle

Regionerne er glade for ny politisk aftale, som betyder, at det fremover bliver nemmere at sikre gode gymnasietilbud til alle unge i hele landet.

 

Illustration af to forskellige uddannelsesinstitutioner - den ene på landet og den anden i byen
Rent drikkevand

Indsatsen mod pesticidforureninger skal tredobles

De mange pesticidforureninger truer det danske drikkevand. Derfor bør der afsættes 100 mio. kroner mere om året på finansloven, så man kan komme på forkant med den voksende opgave med at sikre rent drikkevand i hanerne.

Trafik

Lokalbanerne har brug for store investeringer

Omkring 17 mio. passagerer er afhængige af, at lokalbanerne fragter dem frem og tilbage mellem hjemmet og skolen eller arbejdspladsen. Ny rapport viser, at der venter store investeringer i danske lokalbaner, hvis det ikke skal gå ud over tusindvis af pendlere, virksomheder og unge på vej i skole. 

 

Klima

Regionerne vil have grønne hospitaler i 2030

De danske hospitaler skal være grønne fyrtårne, og deres CO2-udledning skal reduceres med hele 75 pct. inden 2030. Det er målsætningen i udspil fra Danske Regioner, hvor bl.a. klimavenlige nybyggerier, varmeomlægning og hybrid-ambulancer skal være med til at indfri målet.

 

RELATEREDE NYHEDER

Læs mere