Gå til indhold

Klimaalliancen

I 2023 lancerede regionerne sammen med KL og Realdania partnerskabet Klimaalliancen. Den grønne tænketank CONCITO og det internationale bynetværk C40 er videnspartnere i alliancen.

Formålet med samarbejdet i Klimaalliancen er at støtte regioner og kommuner i deres arbejde med at omsætte klimahandlingsplaner og klimaarbejde til effektiv klimahandling. Samarbejdet er et vigtigt skridt på vejen mod det nationale mål om at opnå klimaneutralitet inden 2050.

 

 

Samarbejde og vidensdeling på tværs af regioner og kommuner

I Klimalliancen vil regioner og kommuner sammen med Realdania, CONCITO og C40 samarbejde om at accelerere eksisterende og nye klimaindsatser. Partnerskabet ønsker at skabe vidensdeling, samle op på tværgående udfordringer og række ud til kommuner og regioner, som vil arbejde sammen på tværs af landet om at udvikle nye svar og løsninger.

Klimaalliancen vil derudover sætte fokus på det store arbejde, der allerede bliver lagt i at skabe bæredygtige lokalsamfund, byer og regioner over hele landet. Og belyse det enorme potentiale, der ligger i at udvide og styrke det lokale og regionale klimaarbejde. 

Fra klimaplaner til klimahandling

Klimalliancen vil blandt andet understøtte klimahandling i regioner og kommuner ved at igangsætte en række klimaudviklingsspor og ved at sætte fokus på monitorering. 

Klimaalliancen vil igangsætte en række klimaudviklingsspor, som skal understøtte regionernes og kommunernes klimaarbejde. Et klimaudviklingsspor er et tværgående udviklings- eller demonstrationsprojekt, hvor en gruppe projektdeltagere (kommuner, regioner mv.) går sammen om at udforske og udvikle ambitiøse løsninger på konkrete udfordringer, fx. inden for transporten og landbruget.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Lone Vingtoft,
Chefrådgiver
T
M 2222 2674
E lvi@regioner.dk
Lone Vingtoft
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Malene Bugge Larsen,
Teamleder/Seniorkonsulent
T
M 4028 4762
E mbl@regioner.dk
Relaterede nyheder

Læs mere

Aldrig har den grønne omstilling af sundhedsvæsenet været vigtigere

Hvis vi for alvor vil gøre en forskel for klimaet, kan vi ikke nøjes med at se på det, som vi udleder fra sundhedsvæsnets egne bygninger og transport. Vi er også nødt til at se på vores indkøb og forbrug af produkter og serviceydelser. Samtidig er vi nødt til at løfte sammen. Både på tværs af fagligheder, hospitaler og regioner. Der er ikke tid til, at vi opfinder den dybe flere gange, skriver en række organisationer i sundhedssektoren i en kronik i Avisen Danmark.

Læs mere

Regionernes klimaaftryk fra el, varme og transport er faldet med 45% på blot fem år

Nye tal viser, at regionerne lige nu er godt på vej til at realisere deres målsætning om at reducere klimaaftrykket fra drift af egne bygninger og transport med 75% før 2030.

Læs mere

Kære Folketing: Husk, at drikkevandet ikke følger kommunegrænser 

Her i landet åbner mange af os stadig for hanen i køkkenet, når vi har brug for et glas koldt drikkevand – modsat flere steder i Sydeuropa. Og vi skal fortsat have tillid til, at vi kan drikke rent vand fra hanen herhjemme. Det vil vi -som repræsentanter for regioner og vandværker- gerne slå et slag for.

Læs mere

Snæver sundhedsdebat truer andre vigtige samfundsopgaver  

Sundhedsstrukturkommissionen vil - uden nogen analyse og uden at pege på alternativer - fjerne centrale samfundsopgaver fra regionerne. Det kalder på en bredere debat om, hvem der bedst håndterer store udfordringer som fx forurening, kollektiv trafik og uddannelse i de danske landsdele.  

Læs mere