Gå til indhold

Sidste møde i RADS: Fem sager skal færdigbehandles af Medicinrådet

19 vejledninger blev godkendt på det sidste møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS), inden rådets opgaver overgår til Medicinrådet. Fem sager skal færdigbehandles i Medicinrådet

På det 28. møde i RADS blev 19 vejledninger godkendt. Rådsmødet den 30. november og 1. december var det sidste møde, inden Medicinrådet fra 1. januar 2017 overtager RADS’ opgaver, herunder 47 fagudvalg med mere end 450 klinikere.

- Der er ingen tvivl om, at RADS har været med til at sikre en hurtig beslutningsproces på nationalt niveau. Ved at stå på en høj faglighed har RADS formået at skabe bedre kvalitet i behandlingen for patienterne. Det er blandt andet sket ved at sikre en stor ensartethed i behandlingstilbuddene på tværs af landet. Vi kan kun takke de mange medlemmer og formænd, der gennem årene har lagt et stort arbejde i fagudvalgene, og været ned til at sikre danske patienter den mest moderne behandling, siger formand for RADS, Jørgen Schøler Kristensen, som sammen med Steen Werner Hansen bliver formænd for Medicinrådet.

Blandt de 19 vejledninger som rådet godkendte, er behandlingsvejledning for tre øjensygdomme – våd AMD, DME og RVO – som godkendes med mindre redaktionelle ændringer. Vejledningerne offentliggøres på RADS’ hjemmeside, når ændringerne er indført og godkendt af rådet.  

Antibiotika, blodkræft (Et/pv), venøs tromboembolisme (VTE), svær astma og knoglekræft (SRE) er i proces og færdigbehandles i Medicinrådet.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Jørgen Schøler Kristensen, formand for RADS
Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin
T: 78425004  
E: joerkris@rm.dk

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Karen Agerbæk Jørgensen, kommunikationskonsulent
RADS sekretariatet
T: 2061 4590
E: kaj@rads.dk

Læs mere

Relaterede nyheder