Corona/Covid-19

Sundhedsfaglige kan melde sig til jobbanker i hele landet

Den aktuelle situation med spredningen af corona/Covid-19 betyder, at regionerne nu opfordrer alle med en sundhedsfaglig uddannelse til at stille deres hjælp til rådighed.

Landets sundhedspersonale arbejder i disse dage dedikeret med behandlingen af patienter med corona/Covid-19.
Ingen kan forudse den præcise udvikling af situationen, og derfor opfordrer regionerne nu til, at alle med en sundhedsfaglig baggrund, der kan hjælpe, gør det.

Til det formål har regionerne oprettet jobbanker, så ledige eller pensionerede sygeplejersker, læger og andet sundhedspersonale og sygeplejestuderende, medicinstuderende og pædagoger kan skrive sig op. Tilmeldingen til jobbankerne er åben nu, og man bør stille sin hjælp til rådighed i god tid, så sundhedsvæsenet kan planlægge ressourcerne bedst muligt. Det er vigtigt, at man tilbyder sin hjælp via onlineformularen, og at man ikke bare møder op på nærmeste hospital.

Du kan læse mere om jobbankerne i de fem regioner og tilmelde dig på hjemmesiderne, der fremgår herunder:

Regionernes jobbanker:

I videoen herunder kan du høre den ros som formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, har til alle i sundhedsvæsenet:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Corona/Covid-19

Hvis du vil vide mere

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

KL og Danske Regioner anbefaler brug af mundbind i sygetransport og FlexTrafik

I lyset af Corona-smittens opblussen anbefaler KL og Danske Regioner nu, at alle dem, der bruger sygetransport og visiteret FlexTrafik, bærer mundbind under transporten.

Læs mere

Regionerne vil gennemføre faste test af alt sundhedspersonale

Regionerne har siden Corona-epidemiens start udført mere end 1 million test for COVID-19. En betydelig del af dem har været test af sundhedspersonale. Nu skruer regionerne op for den systematiske testning af medarbejdere og indfører fx faste intervaller for tests for at blive ved med at holde smittespredningen nede. – Test-indsatsen udbygges, så medarbejderne og patienterne fortsat kan føle sig trygge, i takt med at besøgsrestriktioner på hospitalerne ophæves, og samfundet generelt åbner op igen, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Læs mere

Ny aftale: Alle ansatte i plejesektoren testes for COVID-19

For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

Læs mere

Stærkt samarbejde viser vejen for fremtidens beredskab

Kampen mod covid-19 har givet os ny værdifuld læring om, hvordan vi styrker epidemiberedskabet. Men vi kan også bruge kriseerfaringerne i den daglige drift i sundhedsvæsenet. Det skriver Danske Regioners formand, Stephanie Lose.

Læs mere