Gå til indhold

Portræt

Rundt om en formand: På to hjul fem gange til Paris

Følg vores serie om formændene for Danske Regioners udvalg. Mød denne gang Anders G. Christensen, V, regionsrådsmedlem i Region Midtjylland, Danske Regioners formand for Udvalg for regional udvikling og EU.

Beskriv kort dig selv som politiker:

Jeg er engageret, har stor viden og vil gerne skabe resultater.

Beskriv dig selv som privatperson:

Jeg er familiemenneske med hang til racercykler.

Hvad optager dig som politiker lige nu?

Jeg er optaget af at løse udfordringen med flere patienter og mindre personale.

Tekst fortsætter under billedet.

Hvilken oplevelse har været den mest bemærkelsesværdige i din tid som politiker?

I min tid som borgmester var der stor modstand, da vi ville lade børnene starte i SFO, før de begyndte i skole. Vi kunne få en mere glidende overgang til skolegangen og frigive nogle pladser i børnehaverne. Men der var en del modstandere, der stod med bannere i byrådssalen. Alligevel gennemførte byrådet den tidligere SFO-start. Senere har nogle af dem, der var de mest arge modstandere, indrømmet, at den tidligere SFO-start jo faktisk var en god idé, både for børnene og kommunen. Så nogle gange er det værd at være vedholdende og fast, selv om jeg tror, at det er sværere i dag, hvor fx Facebook er blevet større, og protesterne dér fylder meget.

Hvad er det bedste ved Region Midtjylland?

Vores region har det ”hele”: Både land og by. Og med al respekt for resten af regionen, så er Aarhus en stærk motor for os. I det hele taget genererer Østjylland en udvikling, hvor ringene breder sig i vandet. Vigtige funktioner i Aarhus smitter af på andre hospitaler og klinikker.

Der er mange gode initiativer i regionen. Udenfor Videbæk har en ung læge, der er uddannet i Aarhus, fx skaffet psykolog og behandlingssygeplejerske til sin praksis, hvor de selv analyserer en stribe blodprøver, og dermed gør meget af dét, som vi gerne vil have mere af i praksisklinikkerne. 

Hvilken udfordring er den største i din region?

Halvdelen af vores indbyggere bor øst for Motorvej E45 -på ca. en fjerdedel af arealet. Og det giver sig selv, at der så er væsentligt længere mellem husene i fx Tarm og Thyborøn. Vestpå er det væsentligt sværere at skaffe personale på hospitaler og lægeklinikker, og det er en af vores udfordringer.

Yndet fritidsbeskæftigelse?

Jeg cykler meget og har fem gange cyklet til Paris. Jeg er aktiv og praktisk anlagt. Som landbrugsuddannet, og med 3.000 kvadratmeter have, bruger jeg gerne et par timer på at fikse en maskine til at klare en opgave. Også selv om opgaven kunne klares på ti minutter med håndkraft.

Yndlingsret?

Dansk oksebøf med nye kartofler, asparges og frisk salat.

Yndlingsmusikere?

Alt lige fra Minds of 99 og Folkeklubben til Gasolin, som jeg er vokset op med. Og ligesom da jeg var dreng, og skulle vælge sange fra højskolesangbogen, så vælger jeg gerne i dag Ingemanns ”I alle de riger og lande”, der definerer dét, man skal kæmpe for. 

Bedste ferie?

Den næste bliver den bedste, når vi til sommer skal til Italien, hvor vi har lejet et stort hus med plads til hele familien – også børnebørnene.

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anders G. Christensen,
Formand for udvalget for regional udvikling og EU, regionsrådsmedlem
T
M 20 22 98 06
E andersg@rr.rm.dk
Bestyrelsesmedlem og formand for udvalget for regional udvikling Anders G. Christensen
Relaterede nyheder

Læs mere