Gå til indhold
fakta

Nøgletal om sundhed og sundhedsvæsen

Regionerne har siden 2007 leveret resultater år for år. Høj produktivitet, kortere ventetid, bedre kræftbehandling for blot at nævne nogle af resultaterne på sundhedsområdet. I "Regionernes resultater 2019" kan du få et overblik over udviklingen gennem et udvalg af nøgletal fra regionernes indsatsområder.

nyhedsmails

Få skræddersyede nyheder fra Danske Regioner

Når du abonnerer på nyheder fra Danske Regioner, kan du vælge mellem 13 nyhedskategorier, der samlet set favner regionernes arbejdsområder. Du kan vælge nyheder fra en eller flere kategorier, og du kan vælge om du vil modtage mails enten i samme øjeblik, den enkelte nyhed udkommer på regioner.dk, eller som et nyhedsbrev hver 14. dag.

TEMA

Personlig medicin

Personlig medicin er behandling, hvor man ved hjælp af genetisk information kan tilpasse behandlingen til den enkelte patient.

I Danmark har vi unikke muligheder for at udvikle behandling, der er skræddersyet til den enkelte patient.

TEMA

Sygehusbyggeri

Regionerne bygger nye sygehuse for at skabe rammer for bedre og mere sammenhængende patientforløb, øget patientsikkerhed, effektivisering og højere kvalitet.

De nye sygehuse bliver bygget de næste 10-15 år. Den samlede investeringsramme er på 41,4 milliarder kroner.

 

HØRINGSSVAR

Hvad mener Danske Regioner om ...

Vi udarbejder løbende høringssvar, og i arkivet kan du finde vores høringssvar om sundheds-, psykiatri- og socialområdet - og alle de andre politikområder, vi arbejder med.

PUBLIKATIONER

Læs mere

I vores publikationsarkiv finder du magasiner, pjecer, politiske udspil og andre udgivelser om vores initiativer og resultater på sundheds-, psykiatri- og socialområdet.

Nationale mål

Flere områder udvikler sig positivt

Flere områder af sundhedsvæsenet har udviklet sig positivt, viser årligstatusrapport for de nationale mål for sundhedsvæsenet. Blandt andet er hjertedødeligheden faldende, kræftoverlevelsen stiger og flere overlever hjertestop på hospitalerne. COVID-19 epidemien har dog betydning for mange af målepunkterne.

 

Efter corona

Ekspertpanel om sundhed og trivsel efter corona

Hvad følger efter nedlukning, isolation og, i nogle perioder, mindre kontakt med læger og hospitaler? Læs mere om arbejdet i Danske Regioners ekspertpanel om sundhed og trivsel i Danmark efter corona.

Digitalisering

Kunstig intelligens rykker ind på hospitalerne

Læs om 13 spændende AI-projekter finansieret af regionerne og staten med det formål at undersøge, hvordan kunstig intelligens kan styrke sundhedsvæsenet. Læs om brug af AI i akutmodtagelsen, i kræftbehandlingen, i psykiatrien, i forebyggelsesindsatser for KOL- og hjertepatienter – og meget mere. 

relaterede nyheder

Læs mere

Franske SAF skal flyve akutlægehelikoptere i Danmark

Regionernes fire akutlægehelikoptere har været i udbud. Valget er faldet på det franske selskab SAF Helicopteres i samarbejde med danske UNI-FLY A/S.
SAF har fløjet rednings- og akutlægehelikoptere i Frankrig siden 1979. Det betyder samtidig et skifte af leverandør og dermed et farvel til Norsk Luftambulanse efter mange års godt samarbejde.

Læs mere

Vi vil forpligtes til at samarbejde for et sundere og gladere Danmark

Vi kan øge livskvaliteten og sundheden i befolkningen, hvis foreningslivet og sundhedsvæsenet spiller tættere sammen. Både i regionerne og i foreningslivet er vi klar til at blive forpligtet til at samarbejde mere. En folkesundhedslov kan være rygstødet til mere forpligtende samarbejde på tværs af samfundet om at skabe mere lighed i sundhed.

Læs mere

Kvalitetsplan kan være nøglen til, at vi kan arbejde mere på tværs

Når man rammes af sygdom eller har mistanke om sygdom, skal man opleve et veltilrettelagt forløb af høj kvalitet. Det er en af de absolut vigtigste opgaver for sundhedsvæsenet at sikre. Det skal gælde uanset hvor i landet man bor, og uanset hvilke dele af sundhedsvæsenet, man møder undervejs.

Læs mere

Løsningen til dobbeltdiagnosticerede er ét samlet tilbud

Behandlingsansvaret for de dobbeltdiagnostiserede skal samles i regionerne, så behandlingen af deres psykiske sygdom sker samtidigt med behandlingen af deres misbrug, skriver Camilla Hersom, vicedirektør i Danske Regioner.

Læs mere