Gå til indhold
nyhedsmails

Få skræddersyede nyheder

Når du abonnerer på nyheder fra Danske Regioner, kan du vælge mellem flere nyhedskategorier, der samlet set favner regionernes arbejdsområder. 

Nyhedsarkiv

Find nyheder

I vores nyhedsarkiv finder du nyheder og debatindlæg om sundhed, psykiatri, digitalisering, regional udvikling, miljø, klima, økonomi og meget mere. 

HØRINGSSVAR

Hvad mener Danske Regioner om ...

Vi udarbejder løbende høringssvar, og i arkivet kan du finde vores høringssvar om sundheds-, psykiatri- og socialområdet - og alle de andre politikområder, vi arbejder med.

PUBLIKATIONER

Læs mere

I vores publikationsarkiv finder du magasiner, pjecer, politiske udspil og andre udgivelser om vores initiativer og resultater på sundheds-, psykiatri- og socialområdet.

Sundhedsvæsen

Plan for kortere ventelister og personalemangel

Hvis sundhedsvæsenet skal ud af den akutte mangel på arbejdskraft, kræver det en hel vifte af initiativer. Danske Regioner har samlet en plan med 12 indsatser, som både omfatter indsatser, der allerede arbejdes med i regionerne, og nye initiativer, der kan forstærke indsatsen.

Illustration over Danske Regioners plan for kortere ventelister
Arbejdskraft

Flere seniorer skal i arbejde på sygehusene

Regionerne ønsker at endnu flere seniorer vender tilbage til sundhedsvæsenet eller vælger at blive lidt længere på arbejdsmarkedet. Der er nemlig hårdt brug for flere dygtige medarbejdere, hvis vi skal løse udfordringen med personalemangel i sundhedsvæsenet. 

 

 

Forskning

Nu bliver det nemmere at forske i sundhed

Ny vejledning skal mindske de juridiske barrierer, som forskere møder, når de ansøger om et forskningsprojekt. Vejledningen skal sikre en ensartet og hurtigere sagsbehandling af forskningsansøgninger til gavn for patienterne.

Tegning af en vejledning.
relaterede nyheder

Læs mere

Apotekerne skal kunne sætte borgerne på dosispakket medicin

For få dage siden indgik Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Praktiserende Lægers Organisation en aftale om dosispakket medicin. Men i virkeligheden bør opgaven ligge hos apotekerne, mener Danske Regioner og PLO. De opfordrer nu Sundhedsministeriet til at se på, hvad der skal til for at styrke apotekernes rolle i forhold til at sætte borgerne på dosispakket medicin.

Læs mere

Regionerne hilser kommission velkommen: Der er mange vigtige ting at tage fat på

Regeringens sundhedsstrukturkommission skal det næste år dykke ned i, hvordan man bedst indretter sundhedsvæsenet, så det bliver langtidsholdbart. Og det er godt, for der er brug for at reformere for at løse de store udfordringer, som sundhedsvæsenet har, mener Danske Regioner.

Læs mere

Danske Regioner holder politisk topmøde

Udfordringer i vores velfærdssamfund, prioritering i sundhedsvæsenet og reformer af sundheden bliver debatteret, når Regionernes Politiske Topmøde løber af stablen den 30. marts i Aarhus.

Læs mere

Vinderne af Prisopgaven i Klinisk Psykiatri 2022

Danske Regioner uddelte fredag d. 17. marts 2023 priser for sin årlige prisopgave for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri. Prisoverrækkelsen fandt sted til Dansk Psykiatrisk Selskabs årsmøde på Hotel Legoland i Billund.

Læs mere