Gå til indhold
fakta

Nøgletal om sundhed og sundhedsvæsen

Regionerne har siden 2007 leveret resultater år for år. Høj produktivitet, kortere ventetid, bedre kræftbehandling for blot at nævne nogle af resultaterne på sundhedsområdet. I "Regionernes resultater 2019" kan du få et overblik over udviklingen gennem et udvalg af nøgletal fra regionernes indsatsområder.

nyhedsmails

Få skræddersyede nyheder fra Danske Regioner

Når du abonnerer på nyheder fra Danske Regioner, kan du vælge mellem 13 nyhedskategorier, der samlet set favner regionernes arbejdsområder. Du kan vælge nyheder fra en eller flere kategorier, og du kan vælge om du vil modtage mails enten i samme øjeblik, den enkelte nyhed udkommer på regioner.dk, eller som et nyhedsbrev hver 14. dag.

HØRINGSSVAR

Hvad mener Danske Regioner om ...

Vi udarbejder løbende høringssvar, og i arkivet kan du finde vores høringssvar om sundheds-, psykiatri- og socialområdet - og alle de andre politikområder, vi arbejder med.

PUBLIKATIONER

Læs mere

I vores publikationsarkiv finder du magasiner, pjecer, politiske udspil og andre udgivelser om vores initiativer og resultater på sundheds-, psykiatri- og socialområdet.

Sundhedsvæsen

Danske Regioners plan for kortere ventelister og personalemangel

Hvis sundhedsvæsenet skal ud af den akutte mangel på arbejdskraft, kræver det en hel vifte af initiativer. Danske Regioner har samlet en plan med 12 indsatser, som både omfatter indsatser, der allerede arbejdes med i regionerne, og nye initiativer, der kan forstærke indsatsen.

Illustration over Danske Regioners plan for kortere ventelister
Den Fælles Regionale Pulje

Søg penge til forskning i forebyggelse

For femte gang er det muligt at søge bevilling til forskningsprojekter i forebyggelse. Der er syv millioner kroner i puljen, som uddeles i foråret 2023 til de bedste forskningsprojekter. Læs mere om ansøgning og proces herunder

Akut

Akutlægehelikoptere er afgørende for hjertepatienter

4.768 gange blev der sendt bud efter Danmarks fire akutlægehelikoptere i 2021, og 2.329 gange fløj helikopterne patienter på hospitalet. Helikopterne spiller en afgørende rolle for dem, der bor langt væk fra et hospital. En ny opgørelse viser, at det fortsat er netop disse patienter, der ofte flyves med. 

Digitalisering

Kunstig intelligens rykker ind på hospitalerne

Læs om 13 spændende AI-projekter finansieret af regionerne og staten med det formål at undersøge, hvordan kunstig intelligens kan styrke sundhedsvæsenet. Læs om brug af AI i akutmodtagelsen, i kræftbehandlingen, i psykiatrien, i forebyggelsesindsatser for KOL- og hjertepatienter – og meget mere. 

relaterede nyheder

Læs mere