Gå til indhold
fakta

Nøgletal om sundhed og sundhedsvæsen

Regionerne har siden 2007 leveret resultater år for år. Høj produktivitet, kortere ventetid, bedre kræftbehandling for blot at nævne nogle af resultaterne på sundhedsområdet. I "Regionernes resultater 2019" kan du få et overblik over udviklingen gennem et udvalg af nøgletal fra regionernes indsatsområder.

nyhedsmails

Få skræddersyede nyheder fra Danske Regioner

Når du abonnerer på nyheder fra Danske Regioner, kan du vælge mellem 12 nyhedskategorier, der samlet set favner regionernes arbejdsområder. Du kan vælge nyheder fra en eller flere kategorier, og du kan vælge om du vil modtage mails enten i samme øjeblik, den enkelte nyhed udkommer på regioner.dk, eller som et nyhedsbrev hver 14. dag.

TEMA

Personlig medicin

Personlig medicin er behandling, hvor man ved hjælp af genetisk information kan tilpasse behandlingen til den enkelte patient.

I Danmark har vi unikke muligheder for at udvikle behandling, der er skræddersyet til den enkelte patient.

TEMA

Sygehusbyggeri

Regionerne bygger nye sygehuse for at skabe rammer for bedre og mere sammenhængende patientforløb, øget patientsikkerhed, effektivisering og højere kvalitet.

De nye sygehuse bliver bygget de næste 10-15 år. Den samlede investeringsramme er på 41,4 milliarder kroner.

 

HØRINGSSVAR

Hvad mener Danske Regioner om ...

Vi udarbejder løbende høringssvar, og i arkivet kan du finde vores høringssvar om sundheds-, psykiatri- og socialområdet - og alle de andre politikområder, vi arbejder med.

PUBLIKATIONER

Læs mere

I vores publikationsarkiv finder du magasiner, pjecer, politiske udspil og andre udgivelser om vores initiativer og resultater på sundheds-, psykiatri- og socialområdet.

Sundhedsvæsen

Lad os udnytte corona-erfaringerne og lande en stærk sundhedsaftale

Sundhedsvæsenets håndtering af corona-krisen har vist vejen for den kommende sundhedsaftale. Lad os udnytte alle de gode erfaringer og gøre 2021 til året, hvor vi fremtidssikrede sundhedsvæsenet med en stærk, bred og langtidsholdbar aftale, skriver formand for Danske Regioner Stephanie Lose.

 

Årets Borgerinddragende Initiativ 2021

Fem digitale initiativer nomineret

De nominerede til Årets Borgerinddragende Initiativ 2021 er fundet. Alle fem nominerede initiativer bruger digitalisering til at inddrage borgerne i deres møde med sundhedsvæsenet i regionerne. Læs om de fem initiativer her. 

 

Konference: Sundhed for alle 2020

Børn og unges trivsel

Danske Regioners sundhedskonference Sundhed for Alle løb af stablen i en digital version. På konferencen bidrog blandt andet unge med deres perspektiver og input til veje mod bedre trivsel og sundhed.

Billede af to unge på scenen, der bliver interviewet af moderator.
Dine Data - Vores Sundhed

Brug af sundhedsdata

Sundhedsdata spiller en stor rolle i forhold til at udvikle og forbedre det danske sundhedsvæsen. I januar 2021 inviterede Danske Regioner, Danske Patienter, Lægeforeningen og KL til konferencen Dine Data - Vores Sundhed om borgernes selvskabe data. 

Multisygdom

Vi skal forbedre behandling og forebyggelse af multisygdom

Vi har både brug for en folkesundhedslov, og at sundhedsvæsenet sætter turbo på at udvikle løsninger, der møder mennesker med flere kroniske sygdomme og deres forskellige behov. Det er nu – og i de kommende år frem – at de nødvendige skridt skal tages.

 

relaterede nyheder

Læs mere