Den Involverende Stuegang vinder prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ 2019

Spændingen blev udløst i dag på Danske Regioners Generalforsamling. Det blev Den Involverende Stuegang fra Region Hovedstaden, der tog prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ 2019. Initiativet sætter barren for patient- og pårørendeinddragelse rigtig højt, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

En stuegang, der er blevet vendt på hovedet for sikre bedst mulig inddragelse af patienter og pårørende. Det er ordene, som beskriver initiativet, der i dag kan kalde sig vindere af Årets Borgerinddragende Initiativ 2019.

Fokus på inddragelse af pårørende

I år var prisens fokus på inddragelse af pårørende, og det er lige præcis det, den Involverende Stuegang – eller DIS - ved Neurocenteret på Rigshospitalet har sat i system. Et behandlingsforløb her starter nemlig med en uforstyrret snak, hvor informationer deles og beslutninger træffes i et fællesskab mellem patienter, pårørende og sundhedspersonale.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg kan overrække prisen til Den Involverende Stuegang. Det er helt på sin plads, at det er DIS, der løber med æren, for initiativet sætter barren for patient- og pårørendeinddragelse rigtig højt. Det er til stor inspiration for alle os, der arbejder i sundhedsvæsenet, siger Stephanie Lose, der er formand i Danske Regioner.

Inddragelse er alfa og omega

Klinisk lektor ved neurocentret på Rigshospitalet Helle Klingenberg Iversen er stolt over, at DIS nu kan kalde sig vinderen af Årets Borgerinddragende Initiativ 2019. Ifølge hende er inddragelse af patienter og pårørende afgørende for et trygt og sammenhængende behandlingsforløb:

- DIS sikrer en direkte kommunikation, hvor alle har hørt de samme beslutninger og baggrunden for dem. Det giver sammenhæng og tryghed, siger Helle Klingenberg Iversen.

Borgerinddragelse er alfa og omega i fremtidens sundhedsvæsen, understreger Stephanie Lose:

- Regionerne arbejder hver dag for at gøre styrke borger- patient og pårørendeinddragelsen i behandlingsforløb, og derfor er det vigtigt at hylde projekter og initiativer som DIS og de andre nominerede, der er særligt gode til netop det.

Stærkt felt af nominerede

Hele 33 initiativer var i år indstillet til prisen. Det var et stærkt felt af nominerede, der hver især var med i kapløbet om prisen, æren og de 10.000 kr. til forbedring af de fysiske rammer, der følger med vindertitlen.

Region Hovedstaden var foruden vinderinitiativet repræsenteret af to andre initiativer: Kurser til børn, som er pårørende i psykiatrien og Forældrementorer i børne- og ungdomspsykiatrien. I Region Midtjylland var et initiativ, der tilbyder opfølgende samtaler efter behandling på intensivafdelingen nomineret. Også et initiativ, hvor pårørende til unge med psykoser ringes op en gang om ugen i Region Nordjylland, var nomineret.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Relaterede nyheder

Læs mere

Tjek din egen – eller din mors journal – på ny app

Nu kan danskerne nemt og sikkert tjekke deres prøvesvar og journal på den nye app MinSundhed, som Danske Regioner står bag. Med app'en er oplysninger på tværs af sundhedsvæsenet lige ved hånden. Hvis pårørende giver tilladelse, kan man også se deres sundhedsdata. App'en får løbende nye funktioner. Alle inviteres til at bidrage med gode idéer på appens Ønskeknap.

Læs mere

Det er bare typisk politikerne … eller er det?

Der findes mange fordomme om, hvad der egentlig kendetegner vores folkevalgte politikere. Men måske gemmer der sig faktisk noget mere og andet, end man lige tror, og måske er de slet ikke så forskellige fra alle andre. Find selv ud af det på Folkemødet, hvor ekspert i personlighedspsykologi, Asbjørn Sonne Nørgaard, graver sig ned i personlighederne bag de fem regionsrådsformænd.

Læs mere

Regionerne sætter multisygdom øverst på dagsordenen

Flere og flere lider af multisygdom. Derfor sætter regionerne forebyggende initiativer og konstruktive løsninger i gang. Kun med regionernes drivkraft, samarbejde på tværs og proaktiv handling kan vi gøre os forhåbning om at løse det skelsættende sundhedsproblem, som multisygdom udgør, skriver Poul-Erik Svendsen, formand for Danske Regioners politiske arbejdsgruppe om multisygdom.

Læs mere

Udredningsretten overholdes for flere patienter

Nye tal viser, at overholdelsen af udredningsretten er steget i 2018. "Jeg er glad for, at det går fremad, særligt fordi hospitalerne samtidig udreder flere og flere patienter", siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere