Gå til indhold

Fodterapi

Det offentlige yder, efter henvisning tilskud til behandling hos en statsautoriseret fodterapeut til visse patienter.

Det offentlige yder ikke tilskud til alle de forskellige behandlinger, man kan få hos en fodterapeut.

Det offentlige yder tilskud til hvis personen har sukkersyge, nedgroede negle, arvæv eller svær leddegigt. Med satspuljeaftalen for 2018-2021 kan personer med svær psoriasisgigt også få tilskud til behandling. Satspuljeaftalen gælder fra 1. juli 2018 til 31. december 2021. For at få tilskud til behandling skal der foreligge en henvisning jf. overenskomstens § 13 stk. 1 fra patientens egen læge, praktiserende speciallæge eller ansat på en sygehusafdeling.

Praktiserende fodterapeuters opgave er at rådgive og behandle patienter, der er henvist som følge af sundhedsfagligt behov for fodterapi, med henblik på at forebygge udvikling af fodsår og således medvirke til at minimere antallet af amputationer. Fodterapeuten fastsætter rammerne for patientens behandlingsforløb ud fra den enkelte patients risikoprofil og sygdomsforløb.

For den største patientgruppe – diabetespatienternes – vedkommende, planlægges behandlingsforløbet med udgangspunkt i et fodstatusskema. Her får patienten årligt udført en fodstatus og på baggrund af denne modtager patienten den relevante behandling fra fodterapeuten.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af Peter Christian Madsen
Relaterede nyheder

Læs mere

Trepartsaftale vil styrke rekrutteringen til velfærden 

Danske Regioner har indgået en vigtig trepartsaftale med regeringen og de øvrige parter på det offentlige arbejdsmarked. Aftalen er væsentlig for alle danskere, der har behov for hjælp i sundhedsvæsnet. Den skal være med til at løse udfordringer med rekruttering der, hvor der er størst behov for personale og vagter hele døgnet.

Læs mere

Der er behov for én fælles motor, som kan tage samlet ansvar for sundheden

Vi har et godt sundhedsvæsen i Danmark. Men der er også meget, der kan blive bedre. Især er sundhedsvæsenet uden for hospitalerne i årevis blevet forsømt. Der mangler en drivkraft – en motor – som kan udvikle det nære sundhedsvæsen og tage overordnet ansvar for danskernes sundhed.

Læs mere

Danske Regioner: Der er behov for ét samlet ansvar for sundhedsvæsenet

Det er afgørende for et bæredygtigt sundhedsvæsen, at en kommende sundhedsstrukturreform sikrer et samlet ansvar for hele kæden af sundhedsydelser, samt at der sikres samlet lovgivning og samlet budget.

Læs mere

Aftale om udmøntning af 281 mio. kr. til ekstraordinær indsats på kræftområdet 

Regeringen styrker nu kræftområdet med ekstra 300 mio. kr. i 2024 til en ekstraordinær indsats på kræftområdet. Aftalen skal øge behandlingskapaciteten på landets kræftafdelinger og gå til en udvidelse af tilskudsordningen til tandpleje, da nogle kræftpatienter kan opleve senfølger i form af tandproblemer.

Læs mere