Gå til indhold

Beskyttelse af medarbejderidentitet

I visse situationer kan der være behov for at beskytte medarbejdernes identitet i visningen på MinSundhed og Sundhed.dk. Det sker ved at erstatte medarbejdernes navne med en kode, dvs. sløre medarbejdernes navne. Danske Regioners bestyrelse har fastlagt retningslinjer for muligheden for at sløre medarbejdernes navne.

Regionerne lægger vægt på trygge rammer for medarbejderne. Et element i dette er at beskytte medarbejdernes identitet i de situationer, hvor der er behov for dette. 

Ved fastlæggelsen af rammerne for at beskytte medarbejdernes identitet har Danske Regioners bestyrelse lagt vægt på at finde en balance mellem hensynet til åbenhed i sundhedsvæsnet, herunder enkel adgang for patienterne til at se egne data, og hensynet til medarbejdernes tryghed, samt at der på tværs af regionerne er en fælles ramme og rimelig ensartet praksis.

Ud fra disse hensyn er der skabt mulighed for at sløre medarbejdernes navne i visningen på MinSundhed og Sundhed.dk m.fl. En sløring af medarbejdernes navne indebærer, at medarbejdernes navne er erstattet med en kode (fx d5dffae 283 sygeplejerske). 

Sløring af medarbejdernes navne kan ske i følgende 2 situationer:

  1. På visse afdelinger / afsnit, hvor medarbejderne i særlig grad er udsat for vold, trusler og chikane er navnene på alle medarbejdere på afdelingen/afsnittet  permanent slørede i visningen på Sundhed.dk. Det betyder, at medarbejdernes navne på disse afdelinger/afsnit permanent bliver vist med en kode i stedet for deres navn i visningen på MinSundhed og Sundhed.dk m.fl. (afdelingsspecifik sløring).

  2. På øvrige afdelinger/afsnit kan der iværksættes en midlertidig sløring af medarbejdernes navne i forhold til patienter, der har ageret voldeligt, truende eller chikanøst over for medarbejderne, eller der er begrundet frygt for dette (individuel sløring).

Danske Regioners bestyrelse har fastlagt fælles retningslinjer for regionerne for henholdsvis den individuelle sløring og den afdelingsspecifikke sløring.

Du kan læse de to sæt retningslinjer nedenfor.

Relaterede nyheder:

Læs mere:

Regionerne åbner for ansøgninger til Medicin- og Behandlingspuljen

Nu er det igen muligt at søge om midler fra Regionernes Medicin- og Behandlingspulje. Puljen støtter uafhængig forskning inden for medicin- og behandlingsområdet og udgør i år samlet 18,5 millioner kroner.

Læs mere

Danske Regioner undersøger mulige juridiske udfordringer med diabetesteknologi

Den måde, som man i dag bruger teknologien ved glukosemålere til diabetespatienter på, kan indebære nogle juridiske udfordringer. Det skyldes, at leverandørerne af målerne, indsamler patienternes data fra diabetesteknologien. Regionerne undersøger sammen med Indenrigs- og Sundhedsministeriet og de private virksomheder de mulige juridiske udfordringer med diabetesteknologi.

Læs mere

Regionernes regnskaber er inden for de aftalte rammer

De fem regioner går samlet ca. en promille under driftsrammen, til trods for at blandt andet udgifterne til sygehusmedicin vokser markant. Regnskaberne viser samtidig et stort pres på anlægsinvesteringer i regionerne.

Læs mere

Aldrig har den grønne omstilling af sundhedsvæsenet været vigtigere

Hvis vi for alvor vil gøre en forskel for klimaet, kan vi ikke nøjes med at se på det, som vi udleder fra sundhedsvæsnets egne bygninger og transport. Vi er også nødt til at se på vores indkøb og forbrug af produkter og serviceydelser. Samtidig er vi nødt til at løfte sammen. Både på tværs af fagligheder, hospitaler og regioner. Der er ikke tid til, at vi opfinder den dybe flere gange, skriver en række organisationer i sundhedssektoren i en kronik i Avisen Danmark.

Læs mere