Gå til indhold

Ledelsesambassadør

Regeringen, KL og Danske Regioner har udnævnt Søren Kryhlmand, departementschef i Beskæftigelsesministeriet, som ny ambassadør for offentlig ledelse.

Regeringen, KL og Danske Regioner har udpeget Beskæftigelsesministeriets departementschef Søren Kryhlmand som ny ledelsesambassadør i 2021. Søren Kryhlmand skal bidrage til debatten om ledelse i den offentlige sektor.

”Søren Kryhlmand er en erfaren og engageret leder med stor interesse for ledelsesopgaven og god forståelse for hele den offentlige sektor. Derfor er jeg glad for, at han vil være med til at sætte fokus på ledelse i den offentlige debat. Coronakrisen har vist, at god offentlig ledelse er vigtigere end nogensinde. For lederne spiller en vigtig rolle i at motivere og fastholde vores dygtige medarbejdere, der løfter en vigtig samfundsopgave til gavn for os alle sammen,” siger skatteminister Morten Bødskov.

Søren Kryhlmand er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Som tidligere direktør i Arbejdstilsynet, afdelingschef i Beskæftigelsesministeriets departement, kontorchef i Beskæftigelsesministeriets departement og ministersekretær i Økonomi- og Erhvervsministeriet, har Søren Kryhlmand meget bred erfaring med ledelse i centraladministrationen. Derudover har han deltaget på statens topleder-talentforløb SPOT og er medlem af styregruppen for Program for Ledelsesudvikling i Staten (PLUS).

Søren Kryhlmand ser frem til at overtage stafetten som ledelsesambassadør:

”Ledelse har aldrig været mere relevant. Det seneste år har vi oplevet, hvor afgørende god ledelse er, når ydre omstændigheder pludselig tvinger os til at omstille den måde, vi arbejder på. Og på tværs af hele den offentlige sektor har ledere gjort sig en række vigtige erfaringer, som vi skal lytte til og lære af. Som ledelsesambassadør ser jeg frem til at kunne bidrage til den offentlige debat om, hvordan vi bedst samler de mange erfaringer op og dermed styrker udviklingen af fremtidens ledere i den offentlige sektor,” siger departementschef Søren Kryhlmand.

Skal bidrage til kvaliteten og udviklingen af ledelsesdebatten

Ledelsesambassadøren skal, ifølge aftalen om ledelse og kompetencer, bidrage til at debatten om ledelse i den offentlige sektor gennem egne erfaringer og nye perspektiver. Ledelsesambassadøren vil deltage aktivt for at promovere og skabe aktiviteter i Ledelsesugen, der afholdes årligt i uge 44 fra 2019-2021. Her inviteres ledere på alle niveauer i den offentlige sektor, stabsfunktioner, der understøtter ledelse, lederforeninger, forskere m.fl. til at sætte særligt fokus på offentlig ledelse.

Det er tredje gang, at Regeringen, KL og Danske Regioner udnævner en ledelsesambassadør. Søren Kryhlmand afløser Jette Runchel, kommunaldirektør i Albertslund Kommune, som ambassadør for offentlig ledelse. Første ledelsesambassadør var Dorthe Gylling Crüger, koncerndirektør i Region Hovedstaden og tidligere administrerende direktør på Sygehus Lillebælt. Hun blev udnævnt i 2019.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Jens Qvesel,
Chefrådgiver
T
M 5027 8016
E jenqv@regioner.dk
Jens Qvesel
Læs mere

Fakta om initiativet – ambassadør for offentlig ledelse

  • Der udnævnes en ledelsesambassadør en gang årligt fra 2019 og frem til 2021. Søren Kryhlmand tiltræder som ledelsesambassadør den 15. marts 2021.
  • Initiativet er et led i aftalen om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor, der er indgået mellem regeringen, KL og Danske Regioner i februar 2019.
Relaterede nyheder

Læs mere