Gå til indhold

Nye ledelsesambassadører

Regeringen, KL og Danske Regioner har udpeget Merete Agergaard, direktør i Skattestyrelsen, Susanne Lauth, sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital og Rikke Würtz, kommunaldirektør i Morsø Kommune, som ledelsesambassadører for 2023-2025.

Merete Agergaard, Susanne Lauth og Rikke Würtz er udpeget til ambassadører for offentlig ledelse.

Regeringen, KL og Danske Regioner har udpeget Merete Agergaard, direktør i Skattestyrelsen, Susanne Lauth, sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital og Rikke Würtz, kommunaldirektør i Morsø Kommune, som ledelsesambassadører for 2023-2025. Det er første gang i initiativets historie, at hver delsektor er repræsenteret i samme periode med en ambassadør, og at ambassadørskabet varer i to år.

Merete Agergaard, Susanne Lauth og Rikke Würtz (foto: Ida Wang)

Tre offentlige topchefer skal dele erfaringer og perspektiver i debatten 

Ledelsesambassadørerne skal være med til at styrke og inspirere debatten om offentlig ledelse med egne erfaringer og perspektiver fra deres ledelseshverdag i hver sin del af den offentlige sektor. Derudover skal de bidrage til samtalen om, hvordan vi styrker samarbejdet og fællesskabet på tværs af den offentlige sektor, bl.a. ved at sætte spot på de muligheder og barrierer, der ligger i et tværgående ledelsessamarbejde.

Merete Agergaard har været direktør i Skattestyrelsen siden 2018. Hun har tidligere været direktør i SKAT og Arbejdsskadestyrelsen samt afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet og Koncern HR- og Kommunikationschef i Miljøministeriet. Hun er uddannet jurist fra Københavns Universitet.

Rikke Würtz har været kommunaldirektør i Morsø Kommune siden 2016. Hun har tidligere været vicekommunaldirektør i kommunen samt været chef for Social og Sundhed og Trivsel og Sundhed. Før det var hun adm. direktør på Københavns Privathospital. Hun er uddannet i strategi og ledelse fra Aarhus Universitet.

Susanne Lauth har været sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital siden 2021. Før det var hun Sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus og har tidligere været vicedirektør på Sygehus Vendsyssel og Sygehus Thy samt programchef, oversygeplejerske og afdelingssygeplejerske på Vejle Sygehus. Hun er uddannet sygeplejerske fra Vendsyssel Sygeplejerskeskole i Hjørring med en række efteruddannelser i ledelse.

Rikke Würtz, Susanne Lauth og Merete Agergaard tiltræder som ledelsesambassadører 1. september 2023. Ambassadørskabet løber til og med 31. august 2025

Læs mere om ledelsesambassadørerne og deres ambassadørskaber:

Hør mere om ledelsesambassadørernes budskaber i en spændende virtuel debat der blev afholdt den 15. september 2023:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Jens Qvesel,
Chefrådgiver
T
M 5027 8016
E jenqv@regioner.dk
Jens Qvesel
Læs mere

Fakta om initiativet – ambassadør for offentlig ledelse

  • Der udnævnes en ledelsesambassadør en gang årligt fra 2019 og frem til 2021. Søren Kryhlmand tiltræder som ledelsesambassadør den 15. marts 2021.
  • Initiativet er et led i aftalen om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor, der er indgået mellem regeringen, KL og Danske Regioner i februar 2019.
Relaterede nyheder

Læs mere