Gå til indhold

Monitorering af kræftpakker - 1. kvartal 2015

Stadigt flere kræftpatienter gennemgår behandlingsforløb til tiden, viser ny opgørelse. Tilfredsstillende udvikling, konkluderer Sundhedsstyrelsen

Forløbstiderne for kræftpakker, som strømliner behandlingen for patienter landet over, overholdes i stigende grad.

I 1. kvartal af 2015 blev 84 procent af kræftpakkeforløbene gennemført til tiden mod 82 procent i 4. kvartal 2014. Eksempelvis er antallet af gennemførte brystkræft-pakkeforløb steget fra 80 til 84 procent. Kræftpakkeforløbene er skræddersyede til en lang række kræftpatienter og behandler patienterne med både kirurgi, strålebehandling og medicinsk behandling.

Udviklingen fremgår af den kvartalsvise kræftmonitorering, som Statens Serum Institut offentliggør i dag. Til offentliggørelsen konkluderer Sundhedsstyrelsen, at udviklingen af kræftpakkernes forløbstider overordnet set er tilfredsstillende, og at det ikke kan forventes, at pakkernes forløbstider overholdes for alle patienter. Det kan skyldes særligt komplicerede sygdomsforløb, ligesom det kan være fagligt nødvendigt at udvide forløbstiden for nogle patienter.

Flere overlever kræft
Sidste år var 77 procent af kræftpatienterne igennem et pakkeforløb til tiden mod 72 procent i 2013. Samtidig blev der sidste år igangsat 121.763 kræftpakkeforløb, hvilket var over 16.000 flere forløb end året før.

Udviklingen på kræftområdet har haft positiv effekt på muligheden for at overleve en kræftsygdom. Således var der ved årsskiftet 2012/2013 13 procent færre kræftdødsfald end i år 2000.

De kvartalsvise tal efterkorrigeres senere.

Læs mere: