Gå til indhold

Forhandlingsstart: Nye og bedre rammer for patienter og 137.000 ansatte

Forhandlingerne om nye overenskomster for regionernes 137.000 ansatte er i gang. Flere end 9 ud af 10 ansatte i regionerne arbejder på hospitaler. "Vi skal skabe de optimale rammer, så vi kan levere den behandling, der giver størst værdi for patienterne", siger Anders Kühnau, forhandlingsleder for regionerne.

Sygeplejersker, læger, sosu-assistenter, lægesekretærer, portører og en lang række andre ansatte i landets fem regioner skal have nye overenskomster. Overenskomsterne forhandles på plads mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Forhandlingsfællesskabet, som er de faglige organisationers sammenslutning på det regionale område.

Parterne har nu udvekslet deres krav til overenskomsterne, og for Anders Kühnau, forhandlingsleder for regionerne og formand for RLTN, er forhandlingerne essentielle for fremtidens sundhedsvæsen.

- Størstedelen af regionernes ansatte arbejder på hospitaler og sygehuse. Derfor skal vi gennem forhandlingerne skabe det bedste fundament for et sundhedsvæsen, hvor vi leverer den behandling, der giver størst værdi for patienterne, siger han og tilføjer:

- Det er helt afgørende for os, at overenskomsterne understøtter den udvikling, som vi ser i sundhedsvæsenet lige nu. Vi går til forhandlingerne med et ønske om at drøfte, hvordan vi kan finde en ny fleksibilitet, der - med udgangspunkt i patienterne -  i højere grad imødekommer behovet for at kunne bruge personaleressourcerne fagligt, tidsmæssigt og geografisk på en optimal måde.

Respekt for hinanden

Forhandlingerne vil løbe igennem januar og februar, og de nye overenskomster skal bygge videre på de overenskomster, som blev indgået i 2015. RTLN forhandler både generelle vilkår, der gælder for alle regionalt ansatte, og vilkår for de enkelte faggrupper som for eksempel sygeplejersker og portører.

- Jeg ser frem til at komme i gang med forhandlinger, som plejer at være præget af god energi og respekt for hinandens synspunkter. Vi skal have flere ting til at gå op i en højere enhed: Mere sundhed for pengene, gode vilkår for medarbejderne og bedre rammer for patienterne. Det er en stor mundfuld, men jeg er optimistisk, siger Anders Kühnau.

Hvert år udbetaler regionerne cirka 60 milliarder kroner i løn.


Læs mere:

 

 

:
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Signe Friberg Nielsen, forhandlingsdirektør
Direktion
T: 3529 8235
M: 4030 5788
E: sif@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Overenskomster for det regionale arbejdsmarked er stemt hjem

Afstemningen om OK24 er afsluttet for 150.000 regionalt ansatte, og resultatet er et klart ja. Dermed træder de nye overenskomster i kraft med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2024. Heino Knudsen, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), glæder sig over opbakningen til de indgåede aftaler.

Læs mere

Danske Regioner: Bedre lægedækning for de mest syge danskere er muligt med ny patientfordeling i almen praksis

Det skal være mere attraktivt at være praktiserende læge i de områder, hvor behovet hos borgerne er størst.  Det er det ofte i områderne længst væk fra de største byer, og derfor skal læger her have færre patienter for at sikre bedre forebyggelse og behandling af fx kroniske sygdomme. Omvendt bør læger med de mest raske patienter have et højere patientantal. Det mener Danske Regioner, der snart forhandler ny overenskomst med Praktiserende Lægers Organisation. 

Læs mere

Diabetikere og andre med fodproblemer får glæde af ny overenskomst for fodterapeuter

Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Danske Fodterapeuter har indgået en ny overenskomst for de kommende tre år. Den kommer bl.a. diabetikere til gode med en fast bevilling til efteruddannelse i diabetes til fodterapeuter og flere projekter, der skal øge tilgængeligheden og sammenhængen i det nære sundhedsvæsen.

Læs mere

Ny overenskomst mellem regionerne og FOA er i hus

Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og FOA har indgået nye toårige overenskomster for bl.a. social- og sundhedsassistenter og ambulancepersonale. Aftalen rummer foruden midlerne fra OK-24 en udmøntning af trepartsaftalen, der samlet betyder højere vagttillæg og særydelser.

Læs mere