Gå til indhold

Prisopgaver i psykiatri belønnet

Danske Regioner har uddelt sin årlige prisopgave for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri.

Danske Regioners prisopgave i psykiatri blev stiftet i 2008 med det formål at fremme dygtige medicinstuderendes interesse for de psykiatriske specialer. Prisen anerkender en særlig indsats på et højt fagligt niveau inden for de psykiatriske specialer. De tre bedste opgaver præmieres med henholdsvis 25.000 kroner, 15.000 kroner og 10.000 kroner.

Igen i år var bedømmelsesudvalget enige om, at de indsendte opgaver lå på et højt fagligt niveau.

Der blev i alt indsendt 15 opgaver, der opfyldte kravene for deltagelse i konkurrencen. 

De tre prisvindere sammen med Sophie Hæstorp Andersen, formand for Danske Regioners Psykiatri- og socialudvalg

De tre vindere

Førstepladsen og 25.000 kroner:

Rasmus Lorentzen for opgaven "Thyriod hormone treatment in the management of treatment-resistant unipolar depression: A systematic review".

Rasmus har skrevet et rigtig godt og systematisk review af litteraturen om thyroid hormonbehandling af behandlingsresistent unipolær depression. Han har formået at skabe en god ramme for studiet med en yderst klinisk relevant problemstilling, hvor han leverer en rigtig god diskussion af litteraturen i en helt igennem velskrevet og pænt udført opgave.

Andenpladsen og 15.000 kroner:

Ida Behrendt-Møller for opgaven "Patterns of changes in bipolar depressive symptoms revealed by trajectory analysis among 482 patients with bipolar disorder".

I sit studie præsenterer Ida en meget fin sekundær analyse af internationalt anerkendt kontrolleret klinisk undersøgelse, hvor hun analyserer forskellige forløbsformer af bipolar affektiv lidelse. Det er lykkedes hende at gennemføre velplanlagte og relevante analyser, som giver en bedre indsigt i forskellige forløbsformer af bipolær sygdom. Generelt er der tale om en original ide og et velskrevet studie af et relevant klinisk problem.

Tredjepladsen og 10.000 kroner:

Cecilie Aalling Husballe for opgaven "Suicidal behaviour among persons with ADHD: A nationwide register-based cohort study"

Cecilie har skrevet en opgave på baggrund af en fin registerbaseret undersøgelse, hvor hun finder frem til interessante resultater. Specielt giver fund af høje selvmordsforsøgsrater blandt patienter med ADHD i kombination med misbrug eller PTSD anledning til overvejelser om forebyggelsesmuligheder. Alt i alt en interessant og velskrevet opgave, der leverer en god analyse.

Bedømmelsesudvalg

  • Professor, overlæge, dr.med. Martin Balslev Jørgensen,
  • Overlæge, dr.med. Marlene B. Lauritsen
  • Professor, ledende overlæge ph.d. Merete Nordentoft.
relaterede nyheder

Læs mere

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Ny aftale sætter mål for hurtig hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel

Børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse skal fremover kunne få hurtig hjælp. Inden for 14 dage skal man kunne komme til den første samtale i de nye lettilgængelige behandlingstilbud, som skal være fuldt ud etableret i kommunerne senest i 2025.

Læs mere

Hurtigere hjælp til børn og unge med psykiske sygdomme i det nære sundhedsvæsen

En ny aftale for de praktiserende speciallæger kan gøre ventelisterne kortere for børn og unge med psykiske sygdomme. Det forventer Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS).

Læs mere

Vinderne af Prisopgaven i Klinisk Psykiatri 2023

Danske Regioner har uddelt priser for sin årlige prisopgave i Klinisk Psykiatri for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri. Prisoverrækkelsen fandt sted på Dansk Psykiatrisk Selskabs Årsmøde på Hotel Legoland i Billund.

Læs mere