Gå til indhold

OECD

OECD: Rekordmange danske børn overlever leukæmi

94 procent af de børn, der rammes af leukæmi i Danmark, er stadig i live efter fem år. Dermed er overlevelsen herhjemme den næsthøjeste, viser en stor international sammenligning, som OECD netop har offentliggjort.

Generelt overlever næsten 10 procentpoint flere en kræftdiagnose herhjemme i dag end for ti år siden, og særlig når det gælder børn med leukæmi, er overlevelsen bemærkelsesværdig høj sammenlignet med mange andre lande.

Glæde over dansk topplacering

- Hospitalerne herhjemme har gjort store fremskridt de seneste mange år. Det er altid tragisk at få en kræftdiagnose, særligt når det gælder børn, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.
-Derfor glæder det mig, at overlevelsen for børn med leukæmi er i top herhjemme sammenlignet med andre lande. Med kræftpakker og frister for behandlingen, er der sket store fremskridt på kræft-området, tilføjer Stephanie Lose.

Ifølge rapporten fra OECD, ”Health at a Glance, 2019” ligger Danmark på en andenplads, kun overgået af Finland, mens overlevelsen blandt svenske, norske og en stribe andre landes børn med leukæmi er dårligere.

Vidt forskellige chancer for overlevelse

Målingen gælder mestendels europæiske lande, men dækker i alt 37 lande på verdensplan, og der er stor variation i femårs-overlevelsen. Mens kun godt halvdelen af børnene er i live efter fem år i dele af Latinamerika reddes næsten alle børn altså herhjemme.
Chancen for at blive helbredt for leukæmi blandt børn er generelt højere end for kræft generelt herhjemme. Femårsoverlevelsen er som nævnt 94 procent for børn med leukæmi, mens den generelle overlevelse fem år efter at en kræftdiagnose bliver stillet ifølge Kræftens Bekæmpelses seneste tal er 64 for mænd og 67 procent for kvinder.

Læs mere:

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Frederik Wøhlk, konsulent
Center for Økonomi, Sammenhæng og Aftaler (ØSA)
T: 3529 8468
M: 9117 0350
E: frw@regioner.dk

Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation
M: 4020 2057
E: tee@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Ny status: Et godt sundhedsvæsen er blevet endnu bedre

Sundhedsvæsenet er siden sidste år blevet bedre på 16 ud af 35 målepunkter, viser en ny status fra Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og KL. Blandt andet når det gælder overdødeligheden for mennesker med psykiske lidelser og hjertedødelighed. Fremover skal der i højere grad også måles på ulighed i sundhedsvæsenet.

Læs mere

Patienter venter kortere tid på at komme under kniven

Ventetiden til planlagte operationer er på et år faldet med tre dage, og i Nordjylland, hvor ventetiden længe har ligget et stykke over landsgennemsnittet, er der barberet 15 dage af. Vi har skarpt fokus på de regionale forskelle, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Læs mere

Psykiatriske patienter venter stadig kortere på behandling

Siden 2010 er ventetiden til psykiatrisk behandling faldet støt. Også det seneste år er ventetiden faldet for både børn og voksne, viser nye tal. Hurtig behandling er med til at sikre, at psykisk sygdom ikke forværres, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Læs mere

Nej tak til centraliseret og djøf-styret sundhedsvæsen

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen er tilfreds med, at regeringen afviser et forslag fra DF om at afskaffe regionerne. Med tre måneder til regionsvalget er der ikke brug for den uro, som et forslag fra DF kunne skabe. Og et DJØF-vælde i København bør ikke erstatte demokratisk og direkte valgte regionalpolitikere, lyder det fra Danske Regioner.

Læs mere