Gå til indhold

sundhedsteknologi

Tjek din egen – eller din mors journal – på ny app

Nu kan danskerne nemt og sikkert tjekke deres prøvesvar og journal på den nye app MinSundhed, som Danske Regioner står bag. Med app'en er oplysninger på tværs af sundhedsvæsenet lige ved hånden. Hvis pårørende giver tilladelse, kan man også se deres sundhedsdata. App'en får løbende nye funktioner. Alle inviteres til at bidrage med gode idéer på appens Ønskeknap.

For første gang er det muligt for alle danskere at se prøvesvar, journalnotater og registrerede medicin-allergier fra alle landets hospitaler direkte i en app på mobiltelefonen. Det har hidtil alene været muligt i en browser på sundhed.dk.

- Det skal være let at komme i kontakt med sundhedsvæsenet og finde oplysninger om behandling. MinSundhed app'en gør det nemt og sikkert, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Blodprøvesvar uden bøvl

Sundhedsvæsenet er en stor størrelse, men app-udviklerne har skabt et enkelt design, hvor informationer kommer i rette doser, og det er nemt at navigere rundt mellem egen og eventuel pårørendes tidslinje. Findes oplysningerne ikke i app'en, viderestiller MinSundhed til rette sted, for eksempel til Min Læge, Medicinkort-app'en eller Patienthåndbogen. App'en kan hurtigt åbnes med fingeraftryk efter første NemID login.

Borgeren er vigtigste brik

Dansk Regioner vil videreudvikle appen, så den øger digital tilgængelighed, sammenhæng og overblik på tværs af sektorer. Her er borgeren den vigtigste brik.

- MinSundhed app'en giver danskerne én digital indgang til sundhedsvæsenet, så man nemt kan tjekke egne data og finde vej i systemet. Jeg opfordrer alle til at bidrage med gode idéer via Ønskeknappen, så vi kan videreudvikle MinSundhed til størst mulig gavn for flest, siger Stephanie Lose.

I den første version af MinSundhed kan man - med tilladelse - se sundhedsdata for voksne pårørende. Nu kan man også tage egne noter og via GPS kan give telefonnummeret til nærmeste akuttjeneste samt vise relevante sundhedstilbud som fx rygestopkurser nær dig. Hvad senere versioner bringer, afhænger også af borgernes ønsker.

Kæmpe ønskeknap på Folkemødets Kæmpestrand

På Folkemødet kan du på kæmpestranden møde en cykel med en kæmpe ønskeknap, som gør opmærksom på MinSundhed. Knappen blinker og lyser vildt, når man trykker på den. Hvert ønske bliver straks belønnet med lille gave. Danske Regioner står bag MinSundhed, som er udviklet af Sundhed.dk. App'en kan hentes gratis i App Store og Google Play.

 

Animeret illustration af en telefon med app'en MinSunhed omkring de forskellige funktioner der er mulige
kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere