Gå til indhold

Lighed i sundhed

Haves: Ulighed i sundhed. Søges: Nye løsninger.

Danske Regioners nye årlige konference ”Sundhed for alle” sætter denne gang fokus på, hvordan vi opnår mere social lighed i sundhed. "Vi har brug for løsninger og handling", siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Sundhed og sygdom er skævt fordelt i Danmark. Ulighed i sundhed betyder eksempelvis, at en borger med kort uddannelse lever omkring 10 år kortere end en borger med en videregående uddannelse. Det skyldes et kompliceret mix af sociale forhold, familiemønstre og uddannelse. Af samme årsag er der heller ikke en enkel løsning på udfordringen, men der er skruer, der kan skrues på, og der er noget, vi kan gøre sammen.

Derfor inviterer Danske Regioner den 7. november til løsningskonferencen ”Sundhed for alle 2019” med bred politisk debat om, hvordan vi kan skabe mere lighed i sundhed.

- Vi kan gøre langt mere, men vi kan ikke gøre det i regionerne alene. Det kræver, at vi rykker sammen på tværs af regioner og kommuner og i højere grad satser på forebyggelse og indgår partnerskaber med erhvervslivet og de mange frivillige organisationer, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og tilføjer:

- Mere lighed i sundhed bør være en af de vigtigste målsætninger for vores velfærdssamfund. Derfor glæder jeg mig til konferencen, hvor vi har fokus på løsninger. Det kan forhåbentligt bidrage til, at vi fremover kan komme uligheden i sundhed til livs, siger Stephanie Lose.

Formanden for Danske Regioner åbner selv konferencen, som også får besøg af social- og indenrigsminister Astrid Krag og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, der vil fremlægge regeringens bud på, hvordan vi fremmer lighed i sundhed.

Derudover kommer en række eksperter og praktikere og fortæller om deres erfaringer og bud på nye tiltag. Det hele bestyres af Adam Holm, som vil inddrage salen og styre den løbende debat.

Konferencen finder steder den 7. november i Øksnehallen i København. 

Relaterede nyheder

Læs mere

Nu får alle ansatte i regionerne ret til fuld tid

Siden 2020 har alt plejepersonale haft ret til at blive ansat på fuld tid. Nu har Danske Regioner besluttet, at man vil udvide den nuværende ordning til alle faggrupper i regionerne

Læs mere

- Bedre folkesundhed bør være en del af regeringsgrundlaget

- Vi skal systematisk indrette samfundet på en måde, som styrker folkesundheden både fysisk og mentalt, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau. Han mener, at en folkesundhedslov kan skabe rammerne om en hverdag med bedre sundhed og mere trivsel. Om det gælder skolelivet, beskæftigelsesindsatsen, fødevarepolitik eller adgangen til fællesskaber, så bør politikerne gå foran. Ikke færre end 71 organisationer ønsker sig nu en folkesundhedslov.

Læs mere

Udlandet kommer til Danmark for at blive klogere på sundhedsløsninger

Fælles globale udfordringer i sundhedsvæsnet har i de seneste år fået udenlandske beslutningstagere til at rejse til Danmark for at høste erfaringer omkring blandt andet digitalisering, supersygehuse og behandling af kroniske sygdomme. Samtidig har Danmark fokus rettet mod resten af Europa for at finde løsninger indenfor for eksempel rekruttering og psykiatri.

Læs mere

Danske Regioner hædrer den gode patientoplevelse med ny pris

Danske Regioner indstifter en ny pris, der stiller skarpt på den gode patientoplevelse. ”Prisen for Årets Patientoplevelse” hylder nyskabende initiativer, der forbedrer patientens møde med sundhedsvæsenet. Prisen uddeles på Regionernes Politiske Topmøde i marts 2023.

Læs mere