Lighed i sundhed

Haves: Ulighed i sundhed. Søges: Nye løsninger.

Danske Regioners nye årlige konference ”Sundhed for alle” sætter denne gang fokus på, hvordan vi opnår mere social lighed i sundhed. "Vi har brug for løsninger og handling", siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Sundhed og sygdom er skævt fordelt i Danmark. Ulighed i sundhed betyder eksempelvis, at en borger med kort uddannelse lever omkring 10 år kortere end en borger med en videregående uddannelse. Det skyldes et kompliceret mix af sociale forhold, familiemønstre og uddannelse. Af samme årsag er der heller ikke en enkel løsning på udfordringen, men der er skruer, der kan skrues på, og der er noget, vi kan gøre sammen.

Derfor inviterer Danske Regioner den 7. november til løsningskonferencen ”Sundhed for alle 2019” med bred politisk debat om, hvordan vi kan skabe mere lighed i sundhed.

- Vi kan gøre langt mere, men vi kan ikke gøre det i regionerne alene. Det kræver, at vi rykker sammen på tværs af regioner og kommuner og i højere grad satser på forebyggelse og indgår partnerskaber med erhvervslivet og de mange frivillige organisationer, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og tilføjer:

- Mere lighed i sundhed bør være en af de vigtigste målsætninger for vores velfærdssamfund. Derfor glæder jeg mig til konferencen, hvor vi har fokus på løsninger. Det kan forhåbentligt bidrage til, at vi fremover kan komme uligheden i sundhed til livs, siger Stephanie Lose.

Formanden for Danske Regioner åbner selv konferencen, som også får besøg af social- og indenrigsminister Astrid Krag og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, der vil fremlægge regeringens bud på, hvordan vi fremmer lighed i sundhed.

Derudover kommer en række eksperter og praktikere og fortæller om deres erfaringer og bud på nye tiltag. Det hele bestyres af Adam Holm, som vil inddrage salen og styre den løbende debat.

Konferencen finder steder den 7. november i Øksnehallen i København. 

Læs mere:

Relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Danmarks første privathospital er på Sundhedsjournalen

Regionerne har stået i spidsen for at få det første privathospital – Privathospitalet Kollund - på Sundhedsjournalen. Alle privathospitaler kommer med inden udgangen af 2021. Den digitale landvinding betyder, at du fremover på Sundhedsjournalen på sundhed.dk altid kan få et samlet overblik over, hvad du er behandlet for, hvor og hvornår, både på offentlige og private hospitaler.

Læs mere

Akutlægehelikopteren er fløjet til 17.500 patienter på fem år

Regionernes akutlægehelikoptere har fløjet knap 17.500 gange til kritisk syge og alvorligt tilskadekomne patienter, siden ordningen trådte i kraft den 1. oktober 2014. Det viser ny årsrapport for akutlægehelikopterne.

Læs mere