Gå til indhold

Kort tid til stor konference om ulighed i sundhed

Magnus Heunicke. Astrid Krag. Stephanie Lose. Mød dem til ”Sundhed for alle” den 7. november, hvor Danmarks sundheds- og ældreminister samt social- og indenrigsminister og formand for Danske Regioner kickstarter en løsningsorienteret konference, der sætter fokus på, hvordan vi skaber mere lighed i sundhed. Sammen.

Tilmeldinger fra patientforeninger, faglige organisationer, interesseorganisationer, ministerier, regioner, kommuner og andre gode kræfter, der ønsker at flytte Danmark i en retning med mere lighed i sundhed, strømmer ind til Danske Regioners årlige ”Sundhed for alle”-konference, der afholdes for andet år i træk – og for første gang sætter ulighed i sundhed på tapetet.

Der er vigtige opgaver at tage fat på. For eksempel dør mennesker med psykisk sygdom og misbrug i snit 22 år før alle andre. Mennesker med kort uddannelse har større sandsynlighed for at blive ramt af knogleskørhed, KOL, diabetes, hjertesygdom, blodprop i hjernen, slidgigt og vedvarende psykisk sygdom end mennesker med lang uddannelse. Og mange af sygdommene kunne have være forebygget.

Konference med aktuelle cases, ny forskning og dilemmadialog

Der er mange gode løsninger, initiativer og intentioner derude, og nu byder Danske Regioner velkommen til en åben debat om, hvordan vi mindsker uligheden med eksempelvis tværgående forebyggelsesindsatser, et gearet system der tilpasser sig den enkelte, opsøgende funktioner og meget andet.

Hør om nyt fra forskningen, om cases om fastholdelse, idræt, trivsel for sårbare familier og deltag i dilemmadialog med politikere og aktører og vær med i borddiskussionerne. Journalist og moderator Adam Holm styrer debatten.

Læs mere

Relaterede nyheder

Rundt om en formand: Når han runder 60, vil han have besøgt 100 lande

Følg vores serie om formændene for Danske Regioners udvalg. Mød denne gang regionsrådsformand Heino Knudsen, S, der er formand for Danske Regioners Løn- og Praksisudvalg og Regionernes Lønnings- og Takstnævn, RLTN.

Læs mere

Nu får alle ansatte i regionerne ret til fuld tid

Siden 2020 har alt plejepersonale haft ret til at blive ansat på fuld tid. Nu har Danske Regioner besluttet, at man vil udvide den nuværende ordning til alle faggrupper i regionerne

Læs mere

- Bedre folkesundhed bør være en del af regeringsgrundlaget

- Vi skal systematisk indrette samfundet på en måde, som styrker folkesundheden både fysisk og mentalt, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau. Han mener, at en folkesundhedslov kan skabe rammerne om en hverdag med bedre sundhed og mere trivsel. Om det gælder skolelivet, beskæftigelsesindsatsen, fødevarepolitik eller adgangen til fællesskaber, så bør politikerne gå foran. Ikke færre end 71 organisationer ønsker sig nu en folkesundhedslov.

Læs mere

Valgkamp fjerner ikke behovet for en specialeplan, hvis vi skal styrke hjælpen til mennesker med specialiserede behov

Trods en omfattende evaluering, en særdeles kritisk rapport fra Rigsrevisionen og et regeringsudspil om det specialiserede social- og handicapområde er der endnu ikke er sket positiv forandring. Nu er valgkampen skudt i gang. Danske Regioner appellerer til at et nyt Folketing samler tråden op fra det ikke færdiggjorte arbejde.

Læs mere