Gå til indhold

Forskerpulje

Medarbejdere kan nu søge og få andel i 10 mio. til forskning

Regionernes Medicin- og behandlingspulje støtter uafhængig forskning med 10 millioner kroner.

- Vi er glade for at vi igen i år kan støtte uafhængig forskning, og håber at der vil være stor interesse i at søge pengene, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Hun hæfter sig ved, at puljen er vigtig, fordi de 10 mio. kr. bliver bevilget til forskningsprojekter, som ellers næppe ville kunne gennemføres, fordi lægemiddelindustrien ikke har økonomisk interesse i dem.

Puljen har et særligt fokus på at støtte projekter, som kan sikre et mere effektivt ressourceforbrug.

Danske Regioners bestyrelse har i år besluttet at videreføre den årlige Medicinpulje som en Medicin- og behandlings-pulje for at sikre et bredere perspektiv inden for den kliniske forskning til gavn for den enkelte patient og samfundsøkonomien.

Puljen vil derfor, udover medicinområdet, også kunne anvendes til undersøgelser forskellige teknologiers effekt, så hospitalerne også på det område bruger ressourcerne så hensigtsmæssigt som muligt.

Ansatte i regionerne kan frem til den 1. oktober 2019 søge om forskningsmidler fra puljen via links nederst i nyheden her.


Fakta:

Der er fokus på, at projekterne er fællesregionale. Pengene fra puljen vil blandt andet blive bevilget til følgende type uafhængige forsøg: 

  • Uafhængige randomiserede kliniske forsøg, hvor effekt af nye lægemidler sammenlignes med eksisterende billigere standardbehandling.
     
  • Uafhængige forsøg, hvor det undersøges, om det kan være relevant for visse patientgrupper at ophøre med lægemiddelbehandling, fordi behandlingen ikke længere har effekt.
     
  • Uafhængige forsøg, hvor alternativ dosering eller behandlingsvarighed af nye lægemidler afprøves (fx lavere dosis, større interval mellem dosering, kortere behandlingsvarighed)

  • Uafhængige forsøg, hvor effekt og sikkerhed af de nye lægemidler testes i relevante patientgrupper, som normalt ikke indgår i de initiale kliniske afprøvninger (fx leversyge, nyresyge, børn, gamle, meget overvægtige, bevidstløse, svært psykotiske, multisyge).

  • Uafhængige forsøg, hvor det undersøges om de anprisninger, som virksomhederne lover (effekt og bivirkninger) holder.

  • Uafhængige forsøg, hvor teknologiske interventioner testes over for rationel brug af ressourcer.

 

Fakta

Læs mere og ansøg

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder

Apotekerne skal kunne sætte borgerne på dosispakket medicin

For få dage siden indgik Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Praktiserende Lægers Organisation en aftale om dosispakket medicin. Men i virkeligheden bør opgaven ligge hos apotekerne, mener Danske Regioner og PLO. De opfordrer nu Sundhedsministeriet til at se på, hvad der skal til for at styrke apotekernes rolle i forhold til at sætte borgerne på dosispakket medicin.

Læs mere

Syv millioner til forebyggelse

Syv lovende forskningsprojekter får penge fra den Fælles Regionale Pulje til Forskning i Forebyggelse. Igen i år har interessen for puljen været stor med hele 81 ansøgninger.

Læs mere

Syv ud af ti patienter er tilfredse i psykiatrien

Et pænt flertal af patienterne og de pårørende tilfredse med den hjælp, de får på hospitalerne. Tilfredsheden med psykiatrien er lidt lavere end blandt somatiske patienter. Men trods problemer med at skaffe kvalificeret personale og et stort pres på psykiatrien, er 73 procent af de voksne, 68 procent af børnene og de unge samt 76 af deres forældre tilfredse med den hjælp, de har fået.

Læs mere

Ny aftale om dosispakket medicin skal aflaste kommunale medarbejdere

RLTN og Praktiserende Lægers Organisation har indgået en aftale om dosispakket medicin. Dermed har de to organisationer taget et vigtigt skridt til at aflaste kommunerne og få bredt dosispakket medicin ud til alle de borgere, der vil kunne have gavn af det.

Læs mere