Gå til indhold

Digitalisering

Sundhedsapp runder 400.000 downloads

MinSundhed appen runder nu 400.000 downloads. Det sker samtidig med, at Danske Regioner og Sundhed.dk i dag søsætter en kampagne, der skal få endnu flere danskere til bruge appen, hvor du kan se din egen journal og tjekke dine prøvesvar direkte på mobilen.

Coronaepidemien har øget efterspørgslen på nye digitale kontakter med sundhedsvæsenet. Det har kunnet mærkes yderst positivt på Sundhed.dks nye ’lillebror’ MinSundhed appen, som nu har over 400.000 downloads. Alene i ’coronaperioden’ fra 1. april 2020 til august måned har der været ca. 300.000 downloads.

Tjek sundhedsoplysninger døgnet rundt

De hundredtusinder af downloads glæder formand for Udvalget for Sundhedsinnovation i Danske Regioner og bestyrelsesformand i sundhed.dk, Lone Langballe:

- COVID-19-pandemien har i den grad understreget behovet for en app som MinSundhed. MinSundhed er kort sagt danskernes lette adgang til deres sundhedsoplysninger på alle tidspunkter af døgnet. Med MinSundhed er det nemlig ikke længere nødvendigt at skulle kontakte eget hospital eller finde computeren frem, hvis man har brug for at tjekke sine sundhedsoplysninger.

Kampagne skal få flere danskere til at bruge appen

Netop som downloads runder en flot milepæl, lancerer Danske Regioner og Sundhed.dk kampagnen ”MinSundhed – den røde tråd i dit helbred”, hvor målet er, at endnu flere danskerne downloader appen, så de for eksempel altid nemt kan tjekke journalen eller få svaret på en blodprøve fra hospitalet. Kampagnen består bl.a. af fire små film på de sociale medier og af udendørs reklamer rundt i alle fem regioner.

Regionerne vil gøre sundhedsvæsenet mere digitalt

Appen MinSundhed er et signaturprojekt fra regionerne om øget digital tilgængelighed. Udover at se journal og tjekke prøvesvar kan du blandt andet se dine pårørendes helbredsoplysninger, hvis de giver dig lov, finde en behandler eller et sundhedstilbud i nærheden og meget mere. Borgere i flere aldersklasser og med geografisk spredning er løbende med at udvikle appen, som har en ”Ønskeknap’. Her skriver danskere brugbare ønsker til fremtidige funktioner i appen.

Læs mere om, hvordan regionerne vil gøre det nemmere og bedre at være i kontakt med sundhedsvæsenet for den enkelte dansker i den nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, som blev lanceret 30. juni 2020.

Se filmen MinSundhed - den røde tråd i dit helbred

… og hent selvfølgelig MinSundhed der, hvor du henter dine apps.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Laura Glavind, teamleder og chefrådgiver
Center for Sundhedsinnovation (SINO)
M: 2222 2669
E: lgl@regioner.dk

Anne Mette Ehlers, chefrådgiver
Kommunikation
M: 9116 7399
E: ame@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Ny kampagne med Bodil Jørgensen giver danskerne huskeregel, så de bedre kan undgå svindel med personlige oplysninger

Svindlere kan være svære at gennemskue – særligt når de efterligner eksempelvis banker og myndigheder for at få fat i dine personlige oplysninger. Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i dag en kampagne, der skal hjælpe danskerne til at undgå at få stjålet og misbrugt deres identitet.

Læs mere

Lars Gaardhøj: Kære folketing. Tag debatten om en teknologifond for et sundere Danmark

"Handling nu er nødvendig, for der står en kæmpe udfordring og banker på." Sådan skriver 2. næstformand i Danske Regioner om arbejdskraftudfordringen i sundhedsvæsenet og kommer med bud på løsning fra DI og Danske Regioner.

Læs mere

Stigende risiko for cyberangreb på sundhedsvæsnet efter krig og corona

Cybersikkerheden i sundhedsvæsnet bør forbedres, for risikoen for angreb er stigende. Flere europæiske lande er blevet ramt af cyberangreb, hvor patienter har fået aflyst behandling, og IT-systemer er blokeret.

Læs mere

Brug for milliarder til modernisering af hospitaler

Ikke alle hospitaler er nye som fx Gødstrup. Faktisk udgør ældre hospitaler 80 procent af hospitalsbygningerne, og flere af dem har brug for modernisering. Regionernes behov for anlægsinvesteringer næste år er 4,6 mia. kr, hvis det nuværende niveau skal opretholdes.
- Vi har virkelig brug for en saltvandsindsprøjtning. Patienterne bør behandles ens, uanset om de besøger et gammelt eller et nyt hospital, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Læs mere