Sundhed

Behandlingsrådet har fundet sin formand og adresse

Formand for det kommende behandlingsråd bliver lægelig direktør på Odense Universitetshospital, Michael Dall. Samtidig bliver det Region Nordjylland, der skal huse rådets sekretariat. Det står klart efter dagens bestyrelsesmøde i Danske Regioner.

I marts i år besluttede Danske Regioners bestyrelse at nedsætte Behandlingsrådet. Rådet skal vurdere, om udgifterne til forskellige behandlinger og teknologier i sundhedsvæsenet står mål med effekten for patienterne.

Nu er rådets formand og placering også fundet.

Danske Regioners bestyrelse har nemlig her til eftermiddag besluttet, at Michael Dall bliver formand for det kommende behandlingsråd.

46-årige Michael Dall er uddannet speciallæge i mave-, tarm- og leversygdomme og er til daglig lægelig direktør på Odense Universitetshospital.

Bestyrelsen i Danske Regioner har desuden besluttet, at sekretariatet for Behandlingsrådet skal placeres i Aalborg i Region Nordjylland. Her vil det blive hjemsted for 20-25 medarbejdere, der skal bistå rådet i dets arbejde.

Med dagens beslutninger kan man nu komme i gang med at ansætte medarbejdere til sekretariatet og indrette lokaler, så rådet er klar til at starte arbejdet op i andet kvartal 2021.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Michael Dall, lægelig direktør,
Odense Universitetshospital
M: 2873 2234
E: michael.dall@rsyd.dk

Tommy Kjeldsgaard, vicedirektør
Direktionen, Danske Regioner
E: tk@regioner

Morten Christensen, presserådgiver
Kommunikation, Danske Regioner
M: 3069 1917
E: moc@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Akutlægehelikopteren er fløjet til 17.500 patienter på fem år

Regionernes akutlægehelikoptere har fløjet knap 17.500 gange til kritisk syge og alvorligt tilskadekomne patienter, siden ordningen trådte i kraft den 1. oktober 2014. Det viser ny årsrapport for akutlægehelikopterne.

Læs mere

Model for Behandlingsrådet er på plads

Danske Regioners bestyrelse har nu vedtaget den endelige model for et dansk behandlingsråd. Rådet skal fra starten af 2021 vurdere, om prisen på nye behandlinger og teknologier står mål med effekten. – Patienter i hele landet skal have den behandling, der virker bedst, og giver dem mest sundhed for pengene, siger Stephanie Lose.

Læs mere