Gå til indhold

Sundhedsdata

Nyt tilbud: Det skal være lettere for forskere at få rådgivning om adgang til sundhedsdata

En ny landsdækkende vejledningsfunktion skal hjælpe forskere og virksomheder med at finde rundt i det danske sundhedsdatalandskab og processen med at søge om adgang til relevant sundhedsdata til forskningsbrug. Vejledningen åbner i dag.

Sundhedsdata i Danmark er fordelt på mere end 160 unikke databaser og registre på tværs af forskellige dataansvarlige myndigheder. Derfor kan det også som forsker være svært at finde ud af, hvordan man opnår adgang til de forskellige datakilder.

Med en ny vejledningsfunktion gør Danske Regioner og Sundhedsministeriet det imidlertid nu lettere for både private og offentlige forskere at få hjælp til processen med at ansøge om adgang til relevant sundhedsdata, der skal bruges i forbindelse med forskning eller innovation.

Vejledningsfunktionen åbner i dag, den 1. oktober 2021, og placeres hos forskerstøtteenheden OPEN i Region Syddanmark, der har mere end 10 års erfaring med at hjælpe forskere.

Målgruppen for det nye tilbud er såvel danske som internationale forskere og virksomheder. Der vil både være værdifuld rådgivning at hente for dem, der ikke har stor erfaring i processen med at søge om adgang til data, og dem, der allerede har erfaring, men har brug for en ny slags data – og derfor potentielt skal til at lave nye ansøgninger.

Vejledningsfunktionen er ét blandt tre initiativer under ”En indgang til Sundhedsdata”-portalen, som Danske Regioner og Sundhedsministeriet har etableret i fællesskab. De to øvrige initiativer, der er undervejs, er et datalandkort og en ansøgningsportal.

Den landsdækkende vejledningsfunktion er foreløbigt et pilotprojekt og løber over 12 måneder, hvorefter funktionen vil blive evalueret med fokus på, om den skal gøres permanent.

 

Læs mere:

Informationer og kontaktinfo om det nye vejledningstilbud kan findes her:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af Tommy
Relaterede nyheder

Læs mere

Ny kampagne med Bodil Jørgensen giver danskerne huskeregel, så de bedre kan undgå svindel med personlige oplysninger

Svindlere kan være svære at gennemskue – særligt når de efterligner eksempelvis banker og myndigheder for at få fat i dine personlige oplysninger. Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i dag en kampagne, der skal hjælpe danskerne til at undgå at få stjålet og misbrugt deres identitet.

Læs mere

Lars Gaardhøj: Kære folketing. Tag debatten om en teknologifond for et sundere Danmark

"Handling nu er nødvendig, for der står en kæmpe udfordring og banker på." Sådan skriver 2. næstformand i Danske Regioner om arbejdskraftudfordringen i sundhedsvæsenet og kommer med bud på løsning fra DI og Danske Regioner.

Læs mere

Regeringen, KL og Danske Regioner enige om ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi

Med Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi for 2022-2025 vil regeringen, KL og Danske Regioner gøre det lettere at være borger i et digitalt Danmark. Strategien skal desuden bidrage til at løse udfordringerne med mangel på arbejdskraft og styrke den grønne omstilling.

Læs mere

Ny rapport: Regionerne har bidraget til effektiv vaccineudrulning

Det lykkedes at få vaccineret ca. 4,5 million danskere på ca. 9 måneder under Coronakrisen. Ny rapport udarbejdet af Oxford Research for Sundhedsstyrelsen konkluderer, at vaccineindsatsen mod Covid-19 var meget vellykket.

Læs mere