Gå til indhold

Covid-19/corona

Beredskabsplan for regionale vaccinationstilbud om COVID-19

Aftale med Carelink sikrer, at alle, der er fyldt 5 år, kan tilbydes en vaccine mod covid-19 i løbet af seks uger, hvis det bliver nødvendigt.

Regionerne har efter et udbud indgået en aftale med virksomheden Carelink om et vaccinationsberedskab, som skal kunne bidrage til det regionale vaccinationstilbud mod covid-19 i løbet af efteråret og vinteren 2022-23. Kontrakten løber fra i dag, den 30. august 2022, til og med den 31. marts 2023.

Sundhedsminister, Magnus Heunicke, siger:

- Vores strategi for håndtering af covid-19 frem til foråret 2023 er at sikre, at vi beskytter ældre og sårbare og undgår overbelastning af sygehusene. Fundamentet for den indsats er vaccination og revaccination. Nu udvider vi det regionale vaccinationstilbud med en aftale med en privat aktør, så vi hurtigt kan opskalere vaccinationsindsatsen, hvis det skulle blive nødvendigt.

Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, siger:

- Den nye beredskabsaftale giver mulighed for med kort varsel at kunne massevaccinere mod COVID-19, og dermed er vi endnu bedre forberedt, hvis smitten skulle stige i løbet af vinterhalvåret. Det er betryggende, når vi kommer ind i koldere tid, hvor der er mere smitte, fordi vi er mere indendørs.

Fra den 1. oktober 2022 vil alle over 50 år og personer under 50 år, der er helt særligt udsatte, blive tilbudt en booster-vaccination som led i det planlagte sæsonprogram. Hvis beredskabet skal træde i kraft, og målgruppen skal udvides til at omfatte øvrige borgere end det nuværende program, vil det bero på en sundhedsfaglig vurdering.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anders Kühnau,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 23 60 27 68
E formanden@regioner.dk
Formand i Danske Regioner Anders Kühnau
Relaterede nyheder

Læs mere

Alle over 65 år kan vaccineres mod influenza og covid-19 hos regionerne og apotekerne

Danskere over 65 år og sårbare grupper kan fra 1. oktober 2023 til 15. januar 2024 blive vaccineret mod influenza og covid-19 på regionale vaccinationssteder og apoteker over hele landet. Det er med til at sikre borgerne en nær og let tilgængelig adgang til vaccination.

Læs mere

Fælles aftale om værnemidler sikrer frontpersonale i fremtidige sundhedskriser

En ny aftale mellem staten og Danske Regioner sikrer, at Danmark har mundbind, handsker og andre nødvendige værnemidler på lager til at beskytte personalet i sundhedssektoren og i ældreplejen i tilfælde af en ny sundhedskrise. Aftalen er baseret på erfaringerne fra covid-19.

Læs mere

Frontpersonale med senfølger efter COVID-19 skal mødes med udstrakt fleksibilitet

Sundhedsministeren, Danske Regioner, KL, Dansk Sygeplejeråd, FOA og Yngre Læger er enige om, at der fortsat skal udvises udstrakt fleksibilitet over for frontpersonale i sundhedssektoren, der har senfølger efter at være blevet smittet med COVID-19 på arbejdspladsen.

Læs mere

Regioner bakker op: Restriktioner kan fjernes, men hospitaler vil fortsat døje med ventelister

Regionerne bakker op om, at tiden er inde til at fjerne restriktionerne. Hospitalerne vil dog fortsat være pressede og have svært ved at følge med i udredning og behandling af andre sygdomme. Fokus er nu på at komme op på normalt aktivitetsniveau.

Læs mere