Gå til indhold

Digitalisering

2021 blev endnu et rekordår for sundhed.dk

1,4 millioner danskere loggede sig i gennemsnit på sundhed.dk hver måned i 2021. Samtidig nåede appen MinSundhed et downloadtal på over 5 millioner. Mange kom for at se deres coronasvar, men der blev også søgt på viden om vaccinationer, blodtype og hudlæge.

225.000 besøg om dagen – og et samlet besøgstal på 83 millioner i 2021. Der var mange danskere, der fandt vej til sundhed.dk sidste år - ikke mindst på grund af COVID-19. Lone Langballe, formand for sundhed.dk, er glad og stolt over, at sundhed.dk og appen MinSundhed har spillet en vigtig rolle i håndteringen af pandemien.


- Vi har arbejdet på højtryk for at udvikle de rigtige løsninger til danskerne under COVID-19-pandemien. Det har givet digitaliseringen af sundhedsområdet et fantastisk løft, som vi nu kan bruge som springbræt til at yderligere digitale sundhedsløsninger, som kan gøre danskernes hverdag lettere, siger hun.

Digitale løsninger letter hverdagen

Allerede i 2020 udviklede sundhed.dk de første coronapas til erhvervsrejsende. En løsning, som i 2021 kom til at danne grundlag for den første genåbning af Danmark.

Bag sundhed.dk står bl.a. Danske Regioner, der har taget initiativ til appen MinSundhed, som netop har rundet 5,2 millioner downloads. Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, er imponeret over, at danskerne i den grad har taget regionernes digitale løsninger til sig. Hun siger:

- Regionerne er fast besluttede på at gøre en forskel for den enkelte dansker og for samfundet med digitalisering. MinSundhed og sundhed.dk giver nem adgang til coronaprøvesvar og Coronapas, som fik betydning for genåbningen af Danmark sidste år. Besøgsrekorden for sundhed.dk bekræfter mig i, at vi er på rette kurs.

Fra sundhed.dk’s side ser man nu frem til at gribe fat i alle de muligheder, det giver:

- Det har været hårdt arbejde, og selvom sundhed.dk stod rigtigt godt før pandemien, så har corona-løsningerne synliggjort vigtigheden af at udvikle det digitale sundhedsområde til danskerne, som har vist sig parate. Og i sundhed.dk glæder vi os til også fremadrettet at bruge den viden til gavn for danskernes sundhed, siger Lone Langballe.

 

Mest søgte ord på sundhed.dk i 2021

  1. Coronapas
  2. Vaccination
  3. Blodtype
  4. Hudlæge
  5. Coronatest

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere

Lars Gaardhøj: Kære folketing. Tag debatten om en teknologifond for et sundere Danmark

"Handling nu er nødvendig, for der står en kæmpe udfordring og banker på." Sådan skriver 2. næstformand i Danske Regioner om arbejdskraftudfordringen i sundhedsvæsenet og kommer med bud på løsning fra DI og Danske Regioner.

Læs mere

Regeringen, KL og Danske Regioner enige om ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi

Med Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi for 2022-2025 vil regeringen, KL og Danske Regioner gøre det lettere at være borger i et digitalt Danmark. Strategien skal desuden bidrage til at løse udfordringerne med mangel på arbejdskraft og styrke den grønne omstilling.

Læs mere

Stigende risiko for cyberangreb på sundhedsvæsnet efter krig og corona

Cybersikkerheden i sundhedsvæsnet bør forbedres, for risikoen for angreb er stigende. Flere europæiske lande er blevet ramt af cyberangreb, hvor patienter har fået aflyst behandling, og IT-systemer er blokeret.

Læs mere

Brug for milliarder til modernisering af hospitaler

Ikke alle hospitaler er nye som fx Gødstrup. Faktisk udgør ældre hospitaler 80 procent af hospitalsbygningerne, og flere af dem har brug for modernisering. Regionernes behov for anlægsinvesteringer næste år er 4,6 mia. kr, hvis det nuværende niveau skal opretholdes.
- Vi har virkelig brug for en saltvandsindsprøjtning. Patienterne bør behandles ens, uanset om de besøger et gammelt eller et nyt hospital, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Læs mere