Gå til indhold

Digitalisering

2021 blev endnu et rekordår for sundhed.dk

1,4 millioner danskere loggede sig i gennemsnit på sundhed.dk hver måned i 2021. Samtidig nåede appen MinSundhed et downloadtal på over 5 millioner. Mange kom for at se deres coronasvar, men der blev også søgt på viden om vaccinationer, blodtype og hudlæge.

225.000 besøg om dagen – og et samlet besøgstal på 83 millioner i 2021. Der var mange danskere, der fandt vej til sundhed.dk sidste år - ikke mindst på grund af COVID-19. Lone Langballe, formand for sundhed.dk, er glad og stolt over, at sundhed.dk og appen MinSundhed har spillet en vigtig rolle i håndteringen af pandemien.


- Vi har arbejdet på højtryk for at udvikle de rigtige løsninger til danskerne under COVID-19-pandemien. Det har givet digitaliseringen af sundhedsområdet et fantastisk løft, som vi nu kan bruge som springbræt til at yderligere digitale sundhedsløsninger, som kan gøre danskernes hverdag lettere, siger hun.

Digitale løsninger letter hverdagen

Allerede i 2020 udviklede sundhed.dk de første coronapas til erhvervsrejsende. En løsning, som i 2021 kom til at danne grundlag for den første genåbning af Danmark.

Bag sundhed.dk står bl.a. Danske Regioner, der har taget initiativ til appen MinSundhed, som netop har rundet 5,2 millioner downloads. Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, er imponeret over, at danskerne i den grad har taget regionernes digitale løsninger til sig. Hun siger:

- Regionerne er fast besluttede på at gøre en forskel for den enkelte dansker og for samfundet med digitalisering. MinSundhed og sundhed.dk giver nem adgang til coronaprøvesvar og Coronapas, som fik betydning for genåbningen af Danmark sidste år. Besøgsrekorden for sundhed.dk bekræfter mig i, at vi er på rette kurs.

Fra sundhed.dk’s side ser man nu frem til at gribe fat i alle de muligheder, det giver:

- Det har været hårdt arbejde, og selvom sundhed.dk stod rigtigt godt før pandemien, så har corona-løsningerne synliggjort vigtigheden af at udvikle det digitale sundhedsområde til danskerne, som har vist sig parate. Og i sundhed.dk glæder vi os til også fremadrettet at bruge den viden til gavn for danskernes sundhed, siger Lone Langballe.

 

Mest søgte ord på sundhed.dk i 2021

  1. Coronapas
  2. Vaccination
  3. Blodtype
  4. Hudlæge
  5. Coronatest

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere

Kære regering: Styrk sundhedsvæsenet før stormen med ny teknologi

Den aldrende befolkning og mangel på sundhedspersonale er sundhedsvæsenets største udfordring. Danske Regioner og Øjenforeningen ser et stort potentiale i, at innovativ ny teknologi kan frigøre arbejdskraft og dermed bidrage til at løse nogle af de udfordringer, sundhedsvæsenet står over for.

Læs mere

Debat: På høje tid vi sikrer sundhedsvæsenet mod cyberkrig

Krigen raser, også i cyberspace. Fremmede magter og kriminelle vil volde skade på vores sundhedsvæsen. Der er brug for særskilt finansiering til øget cybersikkerhed, ellers kan pengene fremadrettet alene tages fra patientbehandlingen.

Læs mere

Regionerne ønsker særskilte midler til hospitalernes cyberforsvar

Cybertruslen mod hospitalerne er forværret med Ruslands invasion af Ukraine. Danske Regioner opfordrer regeringen til at afsætte særskilt finansiering til cyberforsvar af sundhedsvæsenet i den økonomiske aftale for 2024. Ellers skal pengene fremadrettet tages fra patientbehandlingen, siger 2. næstformand for Danske Regioner, Lars Gaardhøj.

Læs mere

Debat: Sundhedsvæsenet har brug for en teknologifond til at frigøre arbejdskraft

Teknologi og kunstig intelligens spiller en central rolle i udviklingen af et mere bæredygtigt og effektivt sundhedsvæsen. Danske Regioner og Dansk Industri vil etablere en teknologifond, som kan frigøre arbejdskraft, skriver formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, i Børsen.

Læs mere