Gå til indhold

Sundhedsundersøgelse

Konference: Danskernes sundhed er blevet kortlagt

Hør hvordan det står til med befolkningens sundhed, når Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner holder konference om den nye sundhedsprofil den 10. marts 2022.

Er vi blevet mere sunde eller usunde? Ryger og drikker vi mindre? Trives vi bedre? Det er nogle af de emner, der er undersøgt i den store befolkningsundersøgelse Hvordan har du det? Undersøgelsen er den største undersøgelse af befolkningens sundhed i Danmark og bliver foretaget hvert fjerde år.

Spørgeskemaer sendt ud til over 300.000 danskere 

Den nye undersøgelse er gennemført i 2021, hvor 324.000 danskere fik tilsendt et meget omfattende spørgeskema. På baggrund af svarene er der nu udarbejdet en ny national sundhedsprofil.

På konferencen i DGI-byen vil resultaterne blive præsenteret, og eksperter vil kommentere målingen og give en vurdering af, hvordan vi løfter opgaven med at få bedre og sundere liv – og mere lighed i danskernes sundhedstilstand. Desuden er der fire parallelsessioner om nogle af de store forebyggelsesemner, der er oppe i tiden – overvægt, mental sundhed, rygning og alkohol.

Svarene kan give mere målrettet forebyggelse 

Sundhedsprofilen er vigtig, når der skal laves nye sundhedsaftaler mellem regioner og kommuner, fordi den betyder, at der kan sættes målrettet ind med forebyggelse lokalt, regionalt og nationalt. Derfor har den betydning for både kommuner, regioner, faglige aktører og borgere.

Konferencen holdes af Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner, og henvender sig til beslutningstagere, planlæggere og sundhedsfaglige medarbejdere. Det er også muligt at deltage i konferencen via streaming. Der er begrænset antal pladser til deltagere, dels fysisk og online.

Det er alle fem regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed, der har gennemført undersøgelsen på baggrund af en aftale mellem Danske Regioner, KL, Sundhedsministeriet samt Finansministeriet.

Konferencen afholdes d. 10. marts 2022 kl. 9.15-15.30 i DGI-Byen, Tietgensgade 65, Kbh. V.
Det koster 500 kr. at deltage og 250 kr. for online-deltagelse
Der lukkes for tilmelding d. 1. marts 2022

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Om sundhedsprofilen

Undersøgelsen af danskernes sundhed blev første gang lavet i 2010, og resultaterne kan derfor sammenlignes over tid.

Se resultaterne fra de tidligere undersøgelser af danskernes sundhed:

 

 

 

 

Læs mere

Relaterede nyheder

Debat: Kære sundhedsminister, husk den ”åbne dør” og omlæg de særlige pladser

Sophie Løhde er indstillet på at løse tomgangen på de særlige pladser i psykiatrien. Løsningen bør være en grundlæggende ændring af ordningen, så regionerne selv visiterer til pladserne.

Læs mere

Ny rapport lægger op til, at antallet af forskellige læge-honorarer skal markant ned

Både regionerne og de praktiserende læger tager godt imod Honorarstrukturrådets forslag til helt ny honorarmodel. Den skal forenkle og styrke samarbejdet på tværs af sundhedsvæsenet om at levere almen lægehjælp til befolkningen. Samtidig skal den få de praktiserende læger til at gøre mere for de patienter, som er mest syge.

Læs mere

Flere ældre koster en mia. ekstra til sundhed, men behovet er dobbelt så stort

Udsigten til flere ældre kommer til at koste det regionale sundhedsvæsen en ekstra milliard kroner næste år. Regeringen har allerede signaleret, at ekstra udgifter pga. demografi dækkes.
- Men ekstra penge til flere ældre, rækker ikke alene, understreger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Læs mere

Debat: Sundhedsvæsenet har brug for en teknologifond til at frigøre arbejdskraft

Teknologi og kunstig intelligens spiller en central rolle i udviklingen af et mere bæredygtigt og effektivt sundhedsvæsen. Danske Regioner og Dansk Industri vil etablere en teknologifond, som kan frigøre arbejdskraft, skriver formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, i Børsen.

Læs mere