Gå til indhold

Medicinråd

Ønsker kortere sagsbehandlingsforløb i Medicinrådet

Bestyrelsen i Danske Regioner ønsker at forkorte sagsbehandlingstiden i Medicinrådet. Eksterne konsulenter bliver derfor nu bedt om at komme med anbefalinger til, hvordan målet kan nås, uden at gå på kompromis med grundige vurderinger af ny medicin.

- Der udvikles hele tiden ny medicin, som kan hjælpe patienterne. De nye lægemidler skal naturligvis tages i brug hurtigt, hvis effekten matcher prisen, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

- Derfor tager vi skridt til, at processerne i Medicinrådet bliver speedet op, uden at vi går på kompromis med de grundige vurderinger, som fagfolk i rådet er garanter for.

Presset på Medicinrådet er stort

Baggrunden for tiltaget er, at det i dag i nogle tilfælde kniber med at overholde sagsbehandlingstiderne for behandlingsvejledninger og vurdering af nye lægemidler.
En del af årsagen er, at presset på Medicinrådet er stort. Parallelt med beslutningen om at få konsulentbistand, har bestyrelsen i Danske Regioner derfor også besluttet, at der i tæt dialog med rådet på den korte bane skal arbejdes videre med en stribe andre initiativer. Tiltagene kommer efter en drøftelse med repræsentanter for industri, læger og patienter.

Bestyrelsen lægger blandt andet op til, at rådet anvender den hurtige fast-track-proces for flere sager end i dag. På den måde kan ensvirkende lægemidler undgå at skulle igennem den samme sagsbehandlingsproces som andre lægemidler.

Afviser tre ugers længere frist

- Men for at få sat yderligere skub i processerne, beder vi altså også eksterne konsulenter om at komme med forslag til at strømline sagsbehandlingsprocessen yderligere, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Medicinrådet har tidligere ytret ønske om at forlænge den maksimale sagsbehandlingstid fra de nuværende 16 til 19 uger, men bestyrelsen i Danske Regioner mener ikke, at det er en farbar vej.

- 16 uger er i international sammenhæng relativ kort sagsbehandlingstid, og vi vil gerne fastholde dén grænse, da hurtig og effektiv behandling er vigtig for patienterne. Desuden vil en forlængelse af sagsbehandlingstiden ikke nødvendigvis løse de problemer, som er blevet påpeget. Derfor får vi nu gransket mulighederne for, hvordan processerne kan optimeres, siger Anders Kühnau.

Læs mere:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Thomas Birk Andersen, chefrådgiver
Center for Sundhedsinnovation

M: 2447 3575
E: Tad@regioner.dk

Pressekontakt, (tlf, ikke sms) 

M: 5151 1818
E: pressekontakt@regioner.dk 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anders Kühnau,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 23 60 27 68
E formanden@regioner.dk
Formand i Danske Regioner Anders Kühnau
Læs mere

Relaterede nyheder