Gå til indhold

Portræt

Rundt om en formand: Grøn Beatles-fan

Mads Duedahl, formand for Region Nordjylland, blev i marts valgt som ny formand for Danske Regioners udvalg for miljø og klima. I en serie af portrætter af udvalgsformændene i Danske Regioner bringer vi her et portræt af landets yngste regionsrådsformand.

Hvordan vil du kort beskrive dig selv som politiker?

Jeg er dedikeret og lyttende. Jeg afviser ikke ideer, selvom de ikke er mine egne. Politik er det sidste, jeg tænker på, før jeg falder i søvn, og det første jeg tænker på, når jeg vågner.

Hvordan vil du kort beskrive dig selv som privatperson?

Jeg er familiemenneske og bruger så meget tid som muligt med min kone og mine børn på 4 og 2 år.

Hvad optager dig politisk lige nu?

Det er meget vigtigt, at vi gør os uafhængige af Putins gas, og at vi løser store udfordringer i sundhedsvæsenet med flere unge med dårligt mentalt helbred og flere ældre og borgere med kroniske sygdomme.

Teksten fortsætter under billedet.


Hvad har været din mest bemærkelsesværdige oplevelse som politiker?

Det var, da jeg var med en anæstesisygeplejerske på en 8-timers aftenvagt. Jeg oplevede et virkelig dedikeret sundhedspersonale, der bl.a. tog imod en patient, der havde været ude for en trafikulykke.

Hvad er det bedste ved netop din region?

Region Nordjylland er den mindste region rent befolkningsmæssigt. Vi er ikke vant til, at der er nogle, der kommer udefra og hjælper os. Det betyder, at der ikke er langt fra tanke til handling. Vi har udviklet en evne til at finde løsninger i samarbejde - som da vi og Telecare Nord udviklede telemedicin til borgere i eget hjem.

Hvad er den største udfordring i din region?

Vi har en befolkningssammensætning, hvor vi får mange ældre over 80 år, -også i landdistrikterne. Vi har samtidig en udfordring med at skaffe kvalificeret personale. Nærhed i forhold til uddannelse betyder meget, og derfor er jeg glad for, at man fx kan blive læge i Aalborg og sygeplejerske i Thisted. Så er der større chance for, at man bliver boende og arbejder i regionen, når man er færdiguddannet.

Yndlingshobby?

Fodbold - ubetinget! Desværre spiller jeg ikke selv længere, bl.a. pga. et dårligt knæ. Men jeg er en stor fan af AaB og Manchester United og prøver at lade begejstringen smitte af på mine børn, selvom min datter ikke bryder sig om det, når jeg råber højt foran fjernsynet.

Yndlingsmusikere?

Johnny Madsen, Allan Olsen, Beatles, Nirvana og Pearl Jam. Jeg ved godt, at min musiksmag er gammel i forhold til min alder, men jeg prøver alligevel at give den gode smag videre til mine børn.

Yndlingsret?

Stegt flæsk med persillesovs, selv om min kone synes, at vi så spiser for meget kød.

Bedste ferie?

Storbyferier til fx London og New York. Men med små børn må jeg nok indrømme, at den næste ferie bliver med børnene på et All Inclusive-hotel i Spanien. Det er noget andet end cykel- og campingferier rundt om i landet, som da jeg selv var barn.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Mads Duedahl,
Formand for udvalget for miljø og klima, regionsrådsformand
T
M 24 40 24 18
E mads.duedahl@rn.dk
Mads Duedahl
Relaterede nyheder

Læs mere

Norden skal gøre Europas emballage grønnere

Miljøhensyn og konkurrence går hånd i hånd i de nordiske indkøbskriterier på hospitalsområdet udviklet af de fem danske regioner. Kriterierne kan effektivt begrænse emballagemængderne fra Europas hospitaler – ikke mindst plastik, skriver Anders Kühnau og Bertel Haarder i AvisenDanmark.

Læs mere

Debatindlæg: Vandet kommer - vi skal lave planer, der kan prioritere klimatilpasningen

Danmark har brug for, at det er de rigtige løsninger, vi sætter i gang. Først og fremmest for at sikre en omkostningseffektiv klimatilpasning – bl.a. så der også er midler til dele af klimaindsatsen, der handler om at nedbringe CO2-udledningerne – men i ligeså høj grad for at sikre en sammenhængende og effektiv indsats, der beskytter borgere og centrale samfundsværdier, skriver Danske Regioners udvalg for miljø og klima.

Læs mere

Regeringen, Danske Regioner og KL er enige om at spare på energien i det offentlige

Vi står i en alvorlig energikrise – ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Krisen gør omstilling til grøn varme og vedvarende energi endnu mere presserende, men vi har også brug for at spare på energi. Derfor går det offentlige nu forrest.

Læs mere

Regioner: Nyt værktøj skal skabe bedre grundlag for at genanvende mursten og beton

Vi skal genanvende flere råstoffer, når vi bygger huse, veje og anlæg. Det mener Danske Regioner, som foreslår, at der laves en landsdækkende kortlægning af materialer, som kan genanvendes i byggerier.

Læs mere