Gå til indhold

Portræt

Rundt om en formand: Grøn Beatles-fan

Mads Duedahl, formand for Region Nordjylland, blev i marts valgt som ny formand for Danske Regioners udvalg for miljø og klima. I en serie af portrætter af udvalgsformændene i Danske Regioner bringer vi her et portræt af landets yngste regionsrådsformand.

Hvordan vil du kort beskrive dig selv som politiker?

Jeg er dedikeret og lyttende. Jeg afviser ikke ideer, selvom de ikke er mine egne. Politik er det sidste, jeg tænker på, før jeg falder i søvn, og det første jeg tænker på, når jeg vågner.

Hvordan vil du kort beskrive dig selv som privatperson?

Jeg er familiemenneske og bruger så meget tid som muligt med min kone og mine børn på 4 og 2 år.

Hvad optager dig politisk lige nu?

Det er meget vigtigt, at vi gør os uafhængige af Putins gas, og at vi løser store udfordringer i sundhedsvæsenet med flere unge med dårligt mentalt helbred og flere ældre og borgere med kroniske sygdomme.

Teksten fortsætter under billedet.


Hvad har været din mest bemærkelsesværdige oplevelse som politiker?

Det var, da jeg var med en anæstesisygeplejerske på en 8-timers aftenvagt. Jeg oplevede et virkelig dedikeret sundhedspersonale, der bl.a. tog imod en patient, der havde været ude for en trafikulykke.

Hvad er det bedste ved netop din region?

Region Nordjylland er den mindste region rent befolkningsmæssigt. Vi er ikke vant til, at der er nogle, der kommer udefra og hjælper os. Det betyder, at der ikke er langt fra tanke til handling. Vi har udviklet en evne til at finde løsninger i samarbejde - som da vi og Telecare Nord udviklede telemedicin til borgere i eget hjem.

Hvad er den største udfordring i din region?

Vi har en befolkningssammensætning, hvor vi får mange ældre over 80 år, -også i landdistrikterne. Vi har samtidig en udfordring med at skaffe kvalificeret personale. Nærhed i forhold til uddannelse betyder meget, og derfor er jeg glad for, at man fx kan blive læge i Aalborg og sygeplejerske i Thisted. Så er der større chance for, at man bliver boende og arbejder i regionen, når man er færdiguddannet.

Yndlingshobby?

Fodbold - ubetinget! Desværre spiller jeg ikke selv længere, bl.a. pga. et dårligt knæ. Men jeg er en stor fan af AaB og Manchester United og prøver at lade begejstringen smitte af på mine børn, selvom min datter ikke bryder sig om det, når jeg råber højt foran fjernsynet.

Yndlingsmusikere?

Johnny Madsen, Allan Olsen, Beatles, Nirvana og Pearl Jam. Jeg ved godt, at min musiksmag er gammel i forhold til min alder, men jeg prøver alligevel at give den gode smag videre til mine børn.

Yndlingsret?

Stegt flæsk med persillesovs, selv om min kone synes, at vi så spiser for meget kød.

Bedste ferie?

Storbyferier til fx London og New York. Men med små børn må jeg nok indrømme, at den næste ferie bliver med børnene på et All Inclusive-hotel i Spanien. Det er noget andet end cykel- og campingferier rundt om i landet, som da jeg selv var barn.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Mads Duedahl,
Formand for udvalget for miljø og klima, regionsrådsformand
T
M 24 40 24 18
E mads.duedahl@rn.dk
Bestyrelsesmedlem og formand for miljø og klima Mads Duedahl
Relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne: Sådan ved du, om der er risiko for PFAS-forurening på din grund

Ud af de ca. 15.000 grunde, som regionerne har i kikkerten for mulig PFAS-forurening, har 12.000 grundejere allerede viden om, at grunden er eller kan være forurenet. De resterende er ved at blive vurderet. Så snart regionen har konkret viden om grunden, får grundejeren besked.

Læs mere

Debatindlæg: Regionerne: Rent drikkevand kræver fokus på alle forureningskilder

Det danske drikkevand er unikt og noget af det bedste i verden. I regionerne er vi enige med regeringen, når den i sit grundlag for det kommende regeringssamarbejde erklærer, at vi skal værne om det danske drikkevand, som vi trygt kan drikke direkte fra vandhanen uden afsmagen af klor.

Læs mere

Debatindlæg: Nytårsønske fra regionerne: Den grønne omstilling skal tænkes endnu større

Et nyt år er også en ny begyndelse. Danmark har fået en ny regering, som efter en lang valgkamp og regeringsdannelse har sat kursen for sit virke med et omfattende program – også når det gælder den grønne omstilling.

Læs mere

Danske Regioner: Bøvlet særregel spænder ben for solceller på hospitalstagene

Det offentlige skal gå forrest og møde energikrisen med et hav af solceller på toppen af sygehuse og administrationsbygninger. Men det sker ikke under de nuværende regler. Derfor skal barriererne ryddes af vejen, mener Mads Duedahl (V), formand for Klima- og miljøudvalget i Danske Regioner.

Læs mere