Gå til indhold

Generalforsamling 2022

Danske Regioner holder generalforsamling

Fremtidssikring af sundhedsvæsenet, forebyggelse og erfaringer fra coronapandemien er blandt emnerne til Danske Regioners årlige generalforsamling den 24. marts i Aarhus.

Torsdag den 24. marts mødes landets regionsrådspolitikere, ministre, folketingsmedlemmer, repræsentanter fra sundhed- og patientorganisationer og mange flere til regionernes første generalforsamling i den nye valgperiode.

Efter to år med corona og virtuelle forsamlinger holdes generalforsamlingen igen på traditionel vis fysisk i Centralværkstedet i Aarhus.

- Vi ser frem til en spændende dag med livlige politiske debatter om alt, hvad der rører sig i regionerne. Vi skal fortsætte arbejdet med at skabe sundhed for alle, videreudvikle sundhedsvæsenet og styrke vores regionale indsatser inden for bl.a. klima og miljø, siger formand for Danske Regioner Stephanie Lose.

Professor ved Københavns Universitet Kristian Cedervall Lauta lægger ud på generalforsamlingen og fortæller om, hvordan kriser forandrer vores samfund, og hvad vi kan lære af dem. Efter en lang pandemi, der stadig præger hospitalsdriften, kommer han med bud på, hvilke erfaringer om adfærd og forandringer regionerne kan tage med i det fortsatte arbejde med at fremtidssikre sundhedsvæsenet.

Omkring kl. 10.30 holder formanden tale og dernæst overbringer indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek en hilsen fra regeringen.

I løbet af eftermiddagen kåres Årets Borgerinddragende Initiativ 2022, og der vil være politiske diskussioner om de aktuelle dagsordner på tværs af regioner og partier.

Endelig slutter dagen af med at vælge de 17 regionsrådsmedlemmer, der skal repræsentere regionerne i Danske Regioners bestyrelse i perioden 2022-2026.

Efter generalforsamlingen vil Danske Regioners nye bestyrelse konstituere sig.

Følg med i debatten

Du kan læse mere om generalforsamlingen og følge med i debatten på generalforsamlingens hjemmeside, hvor hele dagen bliver livestreamet fra Aarhus. Følg også debatten på sociale medier via #regioner22.

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Danske Regioners generalforsamling

Mere om GF22

Du finder alt om Danske Regioners generalforsamling 2022 på vores GF22-site: Taler og debatter på video samt nyheder og fotos fra dagen.