Gå til indhold

Portræt

Rundt om en formand: Når han runder 60, vil han have besøgt 100 lande

Følg vores serie om formændene for Danske Regioners udvalg. Mød denne gang regionsrådsformand Heino Knudsen, S, der er formand for Danske Regioners Løn- og Praksisudvalg og Regionernes Lønnings- og Takstnævn, RLTN.

Hvordan vil du beskrive dig selv som politiker?

Jeg er engageret og vedholdende. Det kræver nemlig vedholdenhed at sikre et sundhedsvæsen, der er nært for borgerne. Det er jo en omstilling, efter at vi tidligere har gjort det modsatte ved at samle mange funktioner. Men jeg synes, at vi løste opgaven fint, da vi fx besluttede at vaccinere og teste for corona flere steder, så vi kom tættere på borgerne.

Hvordan vil du beskrive dig selv som privatperson?

Jeg elsker oplevelser, kultur, rejser og god mad. Det er vigtigt at koble af med dem, jeg holder af.

Hvad optager dig som politiker lige nu?

Udfordringen med at skaffe arbejdskraft og sikre et godt arbejdsmiljø fylder meget. Den dagsorden optager både medarbejdere, politikere og borgere. Vi skal mindske presset, fx ved at finde digitale løsninger og undgå indlæggelser, der kan forebygges. Som når vores præhospitale enhed behandler i borgerens eget hjem, så de undgår genindlæggelser. 

Og om udvalgsformand på området fylder forberedelserne til overenskomstforhandlingerne i 2024 naturligvis også meget. 

Hvad er bemærkelsesværdigt i netop din region?

Jeg synes at det er urimeligt, at et lille land som Danmark har så enorm stor ulighed i sundhed. Region Sjælland har de mest syge borgere, men har færrest læger og sygeplejersker.

(Teksten fortsætter under billedet)

Hvad er det bedste ved Region Sjælland?

Jeg synes, at vi har en enorm energi i at finde løsninger. Vi tænker alternativt for at rekruttere personale. Som da vi -mod alle odds- med et alternativt stillingsopslag og en særlig aftale skaffede et lægepar til praksisklinikken på Fejø.

Hvilken udfordring er størst i din region?

Vi har som nævnt desværre mange områder, hvor det er særlig svært at rekruttere personale.

Hvad bruger du gerne din fritid på?

En hel lørdag på at lave god mad med min kønneste halvdel. Jeg kan også godt lide at gå ture og læse skønlitteratur for at koble af -fx en middelalder-roman som Jordens søjler af Ken Follett eller krimier, men jeg har desværre alt for lidt tid til at læse bøger.

Yndlingsret?

Sushi

… og yndlingsmusik?

Dansk musik som Folkeklubben og Kim Larsen.

Bedste ferie?

Den sidste ferie er altid den bedste. Sidst var jeg tre uger på Cuba og i Mexico. Jeg har en ambition om at have besøgt 100 lande, inden jeg bliver 60 år. Jeg er kommet sent i gang, men jeg kæmper med det på den gode måde. Indtil videre er det blevet til 44 lande, så jeg har forhåbentlig 56 til gode i løbet af de næste 17 år, -men gerne flere! Jeg kan særligt godt lide at opleve og lære af kultur som er anderledes end vores, som da jeg var på Cuba og i Indien. Men jeg holder også af mange andre ting som f.eks. god mad og vin i Frankrig eller at se storslået natur og vulkaner på Island. På min bucket-list i fremtiden står bl.a. de to af verdens syv nye vidundere som jeg mangler at besøge nemlig Machu Piucchu i Peru og Den Kinesiske Mur. Desuden har jeg aldrig været på safari, så det er også på listen.

Relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne sikrer lige adgang til kræftmedicin

Når man læser Jyllands-Posten den 6. maj, så får man den opfattelse, at der er store regionale forskelle i kræftpatienters adgang til medicin. Det er ikke tilfældet – tværtimod. 

Læs mere

Overenskomster for det regionale arbejdsmarked er stemt hjem

Afstemningen om OK24 er afsluttet for 150.000 regionalt ansatte, og resultatet er et klart ja. Dermed træder de nye overenskomster i kraft med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2024. Heino Knudsen, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), glæder sig over opbakningen til de indgåede aftaler.

Læs mere

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Anders Kühnau i formandstalen: Høj kvalitet og sammenhæng med et samlet sundhedsvæsen

Det er tid til at samle ansvaret for patienten og sundheden i én myndighed, ét budget og under én lovgivning. Det kan sikre patienterne en bedre sammenhæng og høj kvalitet. Anders Kühnau åbner Regionernes Politiske Topmøde 2024 med opfordring til at samle sundhedssektoren og styrke det nære.

Læs mere