Gå til indhold

Pris

Forfatter Anna Juul vinder pris som Årets Sundhedsdebattør

Danske Regioner hædrer forfatter Anna Juul som Årets Sundhedsdebattør. Anna Juul vinder den nystiftede pris efter, at hun i januar udgav bogen ”Superskurk”, hvor hun med en skarp pen beskriver sine personlige oplevelser med psykisk sygdom og mødet med psykiatrien.

Anna Juul vinder prisen, fordi hun med bogen har formået at sætte psykisk sygdom og behandlingsvæsenet på dagsordenen i debat- og nyhedsmedier. Som der bl.a. står i indstillingen- har hun ”opfordret os alle til at gøre op med stereotype forestillinger om psykisk sygdom og sat det psykiatriske system til debat”.

(tekst fortsætter under billedet)

Foto: Fryd Frydendahl

Hun har sat sig selv på spil og gennem sin egen fortælling rejst en vigtig debat om prioritering af psykiatrien og dens mangler.

Anna Juul har, siden hun var teenager, kæmpet med psykisk sygdom. Hun har med egne ord haft ”fuld plade i psykiatriske diagnoser”, senest med diagnosen skizofreni og bipolar lidelse. Hun mener, at behandlingspsykiatrien i højere grad bør sondre mellem typer og grader af sygdom og patienternes forskellige behov.

30-årige Anna Juul er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Hun har arbejdet med tv og radio, og har blandt andet været forfatter på radioprogrammet ”Den korte Radioavis” på Radio24syv.

Minister og mediefolk i dommerpanel

Dommerpanelet, der har udnævnt Anna Juul til modtager af Danske Regioners pris som ”Årets Sundhedsdebattør” består af Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde, formand og næstformand for Danske Regioner, Anders Kühnau og Mads Duedahl samt sundhedsredaktør Lars Igum, Politiken, reportagechef Hanne Fall, Jyllands-Posten og sundhedsreporter og -analytiker Anders Heissel, DR.

Formand for Danske Regioner Anders Kühnau overrækker og begrunder prisen til Anna Juul på Folkemødet torsdag d. 15. juni kl. 12:15 i Danske Regioners telt ved Allinge Røgeri. Efter overrækkelsen er der debat, ligesom deltagerne kan stille spørgsmål til prismodtageren.

Mere om Anna Juul

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk. 

Relaterede nyheder

Læs mere

Prisen som Årets Sundhedsdebattør går til forfatter og forsker Nicklas Brendborg

Danske Regioner hylder forfatter og forsker Nicklas Brendborg med prisen Årets Sundhedsdebattør på Folkemødet på Bornholm. Nicklas Brendborg vinder prisen for sin bog ”Vanedyr”, der viser, hvordan vi bliver manipuleret til at spise usundt, drikke alkohol og scrolle uendeligt på vores telefon.

Læs mere

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Fremtidens sundhedsvæsen til debat på Regionernes Politiske Topmøde

Hvilke strukturelle forandringer skal der til for at styrke det nære sundhedsvæsen og skabe bedre sammenhæng for patienterne? Det og meget andet er til debat, når Regionernes Politiske Topmøde løber af stablen i Aarhus torsdag den 11. april.

Læs mere

Danske Regioner vil give patienterne rettigheder i det nære sundhedsvæsen

Patientrettighederne har været afgørende for at sikre hurtigere, bedre og mere ensartet behandling på de specialiserede sygehuse i Danmark. Samme udvikling har vi brug for i det nære sundhedsvæsen. Derfor foreslår Danske Regioner, at borgerne også skal have klare rettigheder uden for hospitalerne.

Læs mere