Gå til indhold

Regionerne hilser kommission velkommen: Der er mange vigtige ting at tage fat på

Regeringens sundhedsstrukturkommission skal det næste år dykke ned i, hvordan man bedst indretter sundhedsvæsenet, så det bliver langtidsholdbart. Og det er godt, for der er brug for at reformere for at løse de store udfordringer, som sundhedsvæsenet har, mener Danske Regioner.

Det næste år skal regeringens sundhedsstrukturkommission undersøge og arbejde med at finde frem til de bedste måder at fremtidssikre sundhedsvæsenet.

Danske Regioner mener, at kommissoriet lægger vægt på mange af de rigtige ting, og derfor bakker regionerne også op om regeringens sundhedsstrukturkommission:

- Vi er glade for at regeringen har bedt kommissionen om at se på hele sundhedsvæsenet i en sammenhæng. Der er mange vigtige ting at tage fat på, som spænder ben for, at patienter kan få den bedst mulige behandling, siger Anders Kühnau, der er formand for Danske Regioner og tilføjer, at det foruden hospitalerne også er nødvendigt at se på, hvordan sundhedsarbejdet i kommuner og hos de praktiserende læger bedst organiseres for at være rustet til fremtidens behov.

LOVGIVNINGEN ER FORÆLDET

Kommissionen skal se på den sammenhængende sundhedskæde – og de ting, der i dag spænder ben for den sammenhæng. Det gælder fx den ulogiske opdeling af sundhedsområdet i henholdsvis sundhedslov og servicelov.

- Det kan være svært og nogle gange næsten umuligt at skabe sammenhæng mellem de forskellige dele af sundhedsvæsenet, når de reguleres i to vidt forskellige love med helt forskellige principper. Og jeg forstår godt, hvis man som patient eller pårørende kan blive træt af den manglende sammenhæng i behandlingen, som er konsekvensen ved, at sundhedsområdet er delt mellem to love. I stedet bør alle bestemmelser om sundhed og pleje til ældre samles i sundhedsloven, siger Anders Kühnau.

MERE ANSVAR TIL PRAKTISERENDE LÆGER

Med den demografiske udvikling, som vi står midt i, er det også helt afgørende for en fremtidssikring af sundhedsvæsenet at tage stilling til, hvordan langt mere behandling foregår tættere på borgernes eget hjem, så vi undgår unødvendige indlæggelser.

- Fremover bør de praktiserende læger løse flere opgaver i sundhedsvæsenet. Vi mener for eksempel, at det er oplagt, at de fremover skal have ansvar for behandling af mennesker med kronisk sygdom, som er velbehandlet. Desuden ser vi gerne, at de praktiserende læger – ligesom medarbejdere fra hospitalerne – fremover understøtter kommunerne i deres sundhedsbehandling af særligt ældre borgere, siger Anders Kühnau.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Årets sundhedsdebattør satte fokus på sundhed, superstimuli og manipulation

Årets sundhedsdebattør Nicklas Brendborg satte gang i en debat om sundhed, superstimuli og manipulation af vores belønningssystem foran et veloplagt publikum. Prismodtageren åbnede folkemødet 2024 i Danske Regioners telt, hvor formand Anders Kühnau bød ham velkommen. Nicklas Brendborg får prisen for sin seneste bog 'Vanedyr'.

Læs mere

Danske Regioner om struktur-rapport: Mange gode takter, nu skal vi huske ambitionerne

Der er grund til at rose Sundhedsstrukturkommissionen for et meget grundigt stykke arbejde, og der er mange gode takter i den rapport, som netop er fremlagt. Især er det positivt, at Kommissionen i høj grad har taget ideen om at samle ansvaret for sundhed til sig.

Læs mere

Kronik: Sæt ikke sundhedsambitionerne i bakgear

Lige om lidt afleverer Sundhedsstrukturkommissionen sin rapport, og så går startskuddet til den politiske armlægning om en sundhedsreform. Fra regionerne er budskabet klart: Sæt patienten i centrum. Sæt handling bag ordene. Og sæt barren højt. Så vi får en reform af gavn og ikke blot af navn.

Læs mere

Ny økonomiaftale giver nødvendigt løft og giver regionerne mulighed for at udvikle sundhedsvæsenet

Regeringen og Danske Regioner har indgået en flot økonomiaftale, som med et løft på næsten to milliarder kroner giver regionerne mulighed for at investere i sundhedsvæsenets udvikling. Aftalen giver samtidig regionerne bedre forudsætninger for at styre medicinudgifterne.

Læs mere