Gå til indhold

Hjertesygdomme

Mere end halvdelen af danskerne over 55 år rammes af en hjerte-kar-sygdom og ca. 450.000 danskere lever med hjerte-kar-sygdom i dag. Det svarer til en stigning på 14 procent siden 2006. Vi forventer, at denne udvikling fortsætter, og at der derfor vil være ca. 480.000 patienter med hjerte-kar-sygdom i 2020.

Det skaber et stort pres på sundhedsvæsenet. Regioner har derfor løbende fokus på at optimere indsatserne, så de mange hjerte-kar-patienter sikres et bedre og sammenhængende forløb.Nye effektive løsninger som skaber værdi for patienterne

Regionerne har hele tiden fokus på det, der giver højest kvalitet for patienten.

Med udsigt til næsten en halv million hjertepatienter i år 2020 er der brug for mere individuelle løsninger, som skaber værdi for patienterne, således at patienterne får den bedst mulige behandling i stedet for mest mulig behandling. En ledestjerne i vores arbejde er, at patienter skal have større indflydelse og bedre overblik over deres behandlingsforløb, og information og tilbud skal tilpasses den enkelte borgers ønsker og behov.

Regionerne mener at der er brug for mere individuelle løsninger. I fremtiden bør der ifølge regionerne være ekstra fokus på sammenhængen mellem forebyggelse, behandling og rehabilitering. I dag oplever patienter ofte udfordringer ved sektorovergangene mellem for eksempel hospital og kommune.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af medarbejder Morten Kamp Thomsen
Hjerteudspil

Vores vision for bedre hjertesundhed

Danske Regioner vil med dette udspil slå et slag for sunde hjerter til alle. Det er vores vision at sikre bedre forebyggelse og tidlig opsporing af hjertesygdom og gøre det trygt, nært og nemt at være hjertepatient i Danmark.

Læs udspillet her:

relaterede nyheder

Læs mere

Det digitale sundhedsvæsen hjælper dem, der har det allersværest

Digitalisering og nærhed er ikke modsætninger. Med digitale tilbud vil vi hjælpe bedre og mere - også mennesker med svære psykiske lidelser eller alvorlige kroniske sygdomme. Det skal altid være frivilligt.

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Flere hjertepatienter kan få ny skånsom operation uden store gener

Et nyt fremskridt i behandlingen af hjerteklapper betyder, at flere patienter fremover kan få ny type operation, der både er skånsom og formentlig sikrer længere overlevelse. Behandlingen er både god og dyr, og det er en af grundene til, at Danske Regioner beder den nye regering om et økonomisk løft på 2 milliarder kroner ved de kommende økonomiforhandlinger.

Læs mere