Gå til indhold

Årets Borgerinddragende Initiativ

Siden 2016 har Danske Regioner hvert år uddelt prisen Årets Borgerinddragende Initiativ for at sætte fokus på og hylde de mange initiativer, der sikrer gode patientinddragende forløb rundt om i landet. Vinderen modtager et gavekort på 10.000 kr., der skal bruges på at forbedre de fysiske rammer på afdelingen.

Temaerne for tidligere års priser har været initiativer, der fremmer god patientinddragelse (2016), børn, unge og familier (2017), særligt sårbare (2018), pårørende (2019), psykiatri (2020) og digitalisering (2021). Temaet for Årets Borgerinddragende Initiativ 2022 er "Den sidste tid". 

Følg med her for information om Årets Borgerinddragende Initiativ 2022 

”Den sidste tid” er valgt som årets tema for Årets Borgerinddragende Initiativ 2022. Frem til den 7. januar 2022 har det været muligt at indstille regionale initiativer, der inddrager patienten og de pårørende i den sidste tid og bidrager til at skabe en værdi afslutning på livet. Både initiativer i psykiatrien eller i somatikken og initiativer på tværs af de to kunne indstilles. 

Vinderen kåres ved Danske Regioners generalforsamling den 24. marts 2022.

Vinderen af Årets Borgerinddragende Initiativ 2021 var digitalt værktøj til diabetespatienter

Initiativet skaber en mere personlig og målrettet diabetesbehandling ved at bruge en digital løsning. Derfor modtog initiativet prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ 2021 ved Danske Regioners generalforsamling.

Steno Diabetes Center Nordjylland og Endokrinologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital vinder Danske Regioners pris Årets Borgerinddragende Initiativ 2021 for initiativet ”Hvad giver værdi for mennesket med diabetes?”. Vinderinitiativet gør brug af et digitalt skema og et grafisk dashboard, og det bruges til at tænke diabetespatientens behov og bekymringer ind i behandlingen for at gøre den mere personlig og målrettet.

- Årets vinderinitiativ er et godt eksempel på, hvordan vi kan gøre patienternes møde med sundhedsvæsenet bedre gennem digitale løsninger. Det er patientinddragelse på patienternes præmisser, udtalte Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Med vinderinitiativets brug af det digitale skema og det grafiske dashboard har personalet og diabetespatienten i fællesskab mulighed for at få større indsigt i, hvor patienten har udfordringer, og hvilke behandlingsmuligheder, der findes. Ved at inddrage diabetespatienten i sin egen behandling sætter initiativet netop fokus på, hvad der giver værdi for patienten.

 

 

Årets Borgerinddragende Initiativ

Tidligere vindere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af Martin Bredgaard Sørensen
Relaterede nyheder

Læs mere