Gå til indhold

Årets Borgerinddragende Initiativ

Siden 2016 har Danske Regioner hvert år uddelt prisen Årets Borgerinddragende Initiativ for at sætte fokus på og hylde de mange initiativer, der sikrer gode patientinddragende forløb rundt om i landet. Vinderen modtager et gavekort på 10.000 kr., der skal bruges på at forbedre de fysiske rammer på afdelingen.

 

OPDATERING MARTS 2021: DANSKE REGIONERS GENERALFORSAMLING UDSKUDT TIL 20. MAJ HVOR VINDEREN OFFENTLIGGØRES

OPDATERING JANUAR 2021: UDVÆLGELSESKOMITÉEN HAR NU UDVALGT FEM INITIATIVER, DER ER NOMINERET TIL AT VINDE PRISEN I 2021. LÆS MERE OM DE FEM INITIATIVER HER

 

Temaerne for tidligere års priser har været initiativer, der fremmer god patientinddragelse (2016), børn, unge og familier (2017), særligt sårbare (2018), pårørende (2019) og psykiatri (2020).

Digitalisering valgt som tema for Årets Borgerinddragende Initiativ 2021

Der er i det daglige kliniske arbejde, samt i forskellige udspil og initiativer fra Danske Regioner, et stort fokus på at anvende digitalisering i forbindelse med at øge inddragelsen af borgerne i deres møde med sundhedsvæsenet.

Digitalisering er valgt som årets tema for Årets Borgerinddragende Initiativ, da der fortsat ligger et stort potentiale i netop at udnytte digitaliserede løsninger til at øge inddragelse af borgerne i deres møde med sundhedsvæsenet, ligesom borgernes indsigt og viden skal bruges til at udvikle de digitale tilbud og løsninger.

Vi vil gerne sætte yderligere fokus på området ved at lade Årets Borgerinddragende Initiativ knytte sig til øget borgerinddragelse i sundhedsvæsenet ved brug af digitalisering.

Læs mere og indstil

Alle, der kender et initiativ, der har til formål at styrke patient- eller pårørendeinddragelse gennem brug af digitalisering, har haft mulighed for at indstille initiativet til Årets Borgerinddragende Initiativ. Der var frist for indstilling den 18. december 2020 kl. 12. Vinderen vil blive kåret på Danske Regioners generalforsamling den 25. marts 2021. 

Vær opmærksom på, at fristen for indstilling er overskredet, og at det derfor ikke længere er muligt at indstille initiativer til Årets Borgerinddragende Initiativ 2021. 

 

 

Læs mere om de fem nominerede initiativer til Årets Borgerinddragende Initiativ 2020

Læs mere:

Årets Borgerinddragende Initiativ

Tidligere vindere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af Martin Bredgaard Sørensen
Relaterede nyheder

Læs mere