Gå til indhold

Fysioterapi

Fysioterapi i praksissektoren omfatter både almen fysioterapi, vederlagsfri fysioterapi og ridefysioterapi.

De tre områder er reguleret i tre forskellige overenskomster. En fysioterapeut, der ønsker at tilslutte sig overenskomsten for almen fysioterapi tilslutter sig dog samtidig overenskomsten for vederlagsfri fysioterapi. Ridefysioterapi leveres af fysioterapeuter, som er tilknyttet en rideskole eller rideklub.

Regionerne yder tilskud til den almene fysioterapi, mens kommunerne yder tilskud til vederlagsfri fysioterapi.

For alle tre områder gælder det, at der skal foreligge en henvisning fra egen læge, speciallæge i ortopædisk kirurgi eller reumatologi, før behandling hos fysioterapeuten kan påbegyndes. Patientgruppen, som kan henvises til fysioterapi, er forskellig inden for de tre overenskomster.

Alle borgere kan henvises til almen fysioterapi, mens den vederlagsfri fysioterapi (kommunalt område) omfatter:

a) personer med varigt svært fysisk handicap og
b) personer uden svært fysisk handicap med progressiv sygdom.

Personer, der er berettiget til vederlagsfri fysioterapi, er ligeledes berettiget til vederlagsfri ridefysioterapi. Derudover er blinde og svagtseende berettiget til ridefysioterapi med tilskud fra regionen, ligesom regionen kan beslutte at give tilskud til flere patientgrupper. 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pia Lund Lunøe2
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af Peter Christian Madsen
Relaterede nyheder

Læs mere

Danske Regioner undersøger mulige juridiske udfordringer med diabetesteknologi

Den måde, som man i dag bruger teknologien ved glukosemålere til diabetespatienter på, kan indebære nogle juridiske udfordringer. Det skyldes, at leverandørerne af målerne, indsamler patienternes data fra diabetesteknologien. Regionerne undersøger sammen med Indenrigs- og Sundhedsministeriet og de private virksomheder de mulige juridiske udfordringer med diabetesteknologi.

Læs mere

Regionerne uddeler millioner til forskning i bedre forebyggelse

For at styrke forskning i bedre forebyggelse uddeler regionerne endnu engang midler fra Den Fælles Regionale Pulje til Forskning i Forebyggelse. Syv spændende projekter får i år midler fra puljen, der støtter udviklingen af ny og relevant viden på forebyggelsesområdet.

Læs mere

Sundhedsvæsnets beredskab skal gøres mere robust og det er en national opgave

Den voksende globale usikkerhed øger truslerne mod det danske sundhedsvæsen. Sundhedsvæsenets beredskab skal derfor gøres mere robust mod ekstraordinære kriser. Danske Regioner mener, det er en fælles opgave at opskalere sundhedsvæsnets beredskab, så vi kan modstå trusler udefra.

Læs mere

Prisvindende initiativ sikrer tryg overgang fra ung til voksen i sundhedsvæsenet

Afdeling for Hormon- og Knoglesygdomme på Aarhus Universitetshospital vinder sammen med Børn- og Ungeafdelinger i Region Midtjylland og Region Nordjylland Prisen Årets Patientoplevelse 2025. De modtager prisen for sammen at sikre unge patienter med kronisk sygdom en tryg overgang fra ungeafdeling til voksenafsnit.

Læs mere