Fire milliarder kroner skal investeres i ny sundhedsteknologi

Ny teknologi og nye muligheder buldrer frem både i samfundet generelt og på sundhedsområdet. Danske Regioner foreslår nu at investere fire milliarder kroner i de sundhedsteknologiske muligheder.
"Vi kan foregribe sundhedsudfordringerne og sikre endnu bedre hjælp til borgerne", siger Stephanie Lose, formand for Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde.

Flere ældre, flere kronisk syge, flere med mange sygdomme, færre sundhedsansatte per patient og mangel på specialister i landets yderområder. Det danske sundhedsvæsen står over for en række store udfordringer, og på den baggrund spiller Danske Regioner nu ud: Der bør investeres fire milliarder kroner i ny sundhedsteknologi over de kommende år. Investeringen vil blive drøftet med regeringen den kommende tid.

- De nye teknologiske løsninger er her allerede, og med dem kan vi yde endnu bedre behandling til patienterne. Det skal vi selvfølgelig gribe. Moderat syge patienter kommer til at kunne klare mere hjemme i trygge omgivelser, meget syge vil som andre få glæde af mere skræddersyet behandling, og patienterne i landets yderområder vil kunne vide sig sikre på, at netop deres læger også har adgang til den nyeste specialistviden, siger Stephanie Lose, formand for Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde i Danske Regioner.

Førende eksperter i ryggen

De fire milliarder kroner skal placeres i et investeringsprogram, der blandt andet fokuserer på at afprøve kunstig intelligens, selvdiagnosticering, fjernkonsultationer, apps og sikkerhedsløsninger. Udspillet blev præsenteret på Danske Regioners generalforsamling 2017.

- Kunstig intelligens, hvor en supercomputer på få sekunder finder og sorterer millioner af siders data, kan give den enkelte læge mulighed for at have alverdens førende eksperter i ryggen, når der sammen med patienten skal træffes afgørende beslutninger om behandling. Lægen vil kunne få adgang til vigtig viden, som det ellers kunne tage meget lang tid at opdrive på egen hånd - det betyder hurtigere diagnoser og hurtigere behandling, siger Stephanie Lose og tilføjer:

- Vi taler om et stærkt supplement til vores sundhedsprofessionelle - ikke om en erstatning. Teknologien skal både frigøre varme hænder til endnu mere patientkontakt og skabe bedre løsninger for borgerne, som kan blive mere selvhjulpne og få mere præcis behandling.

Et hav af muligheder

Planen om et investeringsprogram kommer, samtidig med at Danske Regioner og Mandag Morgen offentliggør publikationen ”Sundhed i Skyen – et kig ind i den digitale fremtid på sundhedsområdet”. Publikationen er et inspirationsoplæg om sundhedens digitale transformation.

- Teknologien giver et hav af nye muligheder for at forbedre sundhedsvæsenet, men vi skal også være opmærksomme på etikken og ligheden i sundhed. Teknologien skal målrette hjælpen til dem med størst behov, og vi skal hele tiden have øje for, at teknologien gavner alle borgere og patienter – uanset hvor ferm man er teknologisk, siger Stephanie Lose.

læs mere

Et kig ind i den digitale fremtid på sundhedsområdet

Hent Danske Regioners inspirationsoplæg her:

generalforsamling 2017

Udspil, taler og video og fotos fra GF17

Få overblik over begivenhederne på Danske Regioners generalforsamling d. 6. april i Aarhus.

regioner.dk/gf17 finder du alle de udspil og rapporter, der blev lanceret i forbindelse med generalforsamlingen, og du kan se taler og debatter på video.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Nanna Kathrine Pedersen, konsulent
Center for Sundhed og Sociale indsatser
T: 3529 8440
M: 2979 6364
E: npe@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
læs mere

relaterede nyheder

Video bliver en fast del af psykiatrien

Under COVID-19-epidemien har videokonsultationer i psykiatrien taget et voldsomt ryk fremad. Nu vil regionerne gøre video til en fast del af arbejdet i psykiatrien, når det giver faglig mening og passer til den enkelte patient. En ny Task Force for digital psykiatri skal lede arbejdet med at udnytte video og andre digitale muligheder i psykiatrien bedst muligt til gavn for patienterne.

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Det digitale sprog i Danmark skal være dansk

Stat, regioner og kommuner lancerer i dag den digitale platform ’sprogteknologi.dk’, der skal give
let adgang til danske sprogressourcer og dermed understøtte udviklingen af kunstig intelligens på
dansk. Indsatsen skal bidrage til at sikre, at det digitale sprog i Danmark er dansk. Initiativet
er et samarbejde mellem staten, KL og Danske Regioner.

Læs mere

Ny kampagne skal hjælpe danskerne med at færdes mere sikkert på nettet

Danskernes hverdag bliver mere og mere digital, men desværre følger de digitale svindlere med, og de bliver dygtigere og mere avancerede. Derfor skyder Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL og Danske Regioner en ny kampagne i gang, der skal gøre danskerne opmærksomme på de digitale fælder.

Læs mere