Gå til indhold

Vi bygger for livet

Der nybygges og ombygges på livet løs. Danmark er frem mod år 2025 i gang med omfattende nybyggeri af vores hospitaler i alle fem regioner. Det sætter ny indsats fra Danske Regioner og de fem regioner nu spot på med Åbent hospital og kampagne.

Frem mod 2025 bygger, ombygger og gentænker vi vores hospitaler, så vi får et fremtidssikret hospitalsvæsen, hvor patienterne er i centrum. Det bliver ligefrem kaldt for Danmarkshistoriens største byggeprojekt siden kirkebyggerierne i 1100-tallet. Det er stort, og det vil vi gerne fortælle meget mere om til alle i Danmark og ikke mindst vise, hvad hospitalsbyggeriet gør for vores alles sundhedsvæsen.

Hospitalerne er vores alles. Før eller siden kommer vi i kontakt med hospitalerne - som børn, voksne eller gamle, som patient, pårørende eller fordi vi har hospitalet som karrierevej. Derfor laver vi - Danske Regioner og de fem regioner - et nyt tiltag, hvor vi sætter spot på byggerierne og udviklingen af vores hospitaler frem til 2025. Det kalder vi ’Vi bygger for livet’.

Åbent hus på 19 hospitaler

Vi inviterer blandt andet til Åbent hospital i hele landet d. 3 september 2017 på 19 af de nye og kommende hospitaler. Her kan alle nysgerrige komme og se, røre og opleve, hvad der sker på deres hospital i deres region.

Blandt meget andet åbner Nyt Aalborg Universitetshospital for byggepladsen, hvor besøgende kan høre mere om byggeprojektet. Psykiatrien i Region Syddanmark byder på rundvisninger med temaer som erfaringer med byggeriet, internetpsykiatri og motion og sansestimuli til forebyggelse af tvang. Nyt Hospital Herlev inviterer blandt andet besøgende til at komme og se det nye Akuthus fra toppen af Herlev Hospital – Danmarks højeste bygning.

Se, hvor der er Åbent hospital og find en fyldestgørende liste over alle aktiviteter landet over på hjemmesiden www.vibyggerforlivet.dk