Gå til indhold

Fortsat tilskud til tandbehandling med ny lov

Overenskomsten med tandlægerne er opsagt, men det betyder ikke noget for borgernes tilskud. Med en ny lov vil det offentlige nemlig fortsat give tilskud til fx kontroller og tandrensninger.

Folketinget har vedtaget en lov, der træder i kraft 1. juni på tandlægeområdet. Ændringen af Sundhedsloven erstatter den hidtidige overenskomst mellem Tandlægeforeningen og Regionernes Lønnings- og Takstnævn.
 
Loven sikrer, at patienter fortsat kan få tilskud til tandbehandling efter 1. juni. Desuden skal loven sikre, at de offentlige udgifter til tandbehandling fremover holdes inden for den økonomiske ramme, der er til rådighed.
Folketinget vil i løbet af næste år se på, hvilken ordning, der fremover skal fungere på området for voksentandplejen. 

Hvad betyder det for mig som patient?

Som patient vil du have samme ret til tilskud til behandling hos tandlæge som i dag. Loven viderefører således de nuværende regler i Tandlægeoverenskomsten.

Kommer jeg til at betale mere for at gå til tandlæge?

Nej, loven sikrer, at egenbetalingen for behandlinger med fast pris ikke stiger.
Øvrige priser, skal som det har været hele tiden, aftales mellem tandlægen og patienten.

Kan jeg fortsætte hos min tandlæge?

Ja, du kan fortsætte med at gå hos din tandlæge og evt. fortsætte den behandling du er i gang med.
Hvis din tandlæge ikke længere ønsker at yde behandlinger med tilskud, er tandlægen forpligtet til aktivt at informere dig som patient om dette. På den måde kan du overveje, om du vil finde en anden tandlæge, der behandler med tilskud.

Vil jeg stadigvæk kunne klage over min tandlæge?

Ja. Det vil med den nye lov fortsat være muligt at indbringe en klage over udført eller manglende behandling. Men den skal nu sendes til Styrelsen for Patientsikkerhed.
Men da overenskomsten bortfalder, vil du ikke længere kunne klage over overenskomstmæssige forhold. Du vil dog fortsat kunne klage over:
• manglende tilbud om skriftligt prisoverslag,
• manglende regelmæssig indkaldelse til tandlæge og
• manglende mulighed for akut behandling

Vil jeg stadigvæk kunne søge erstatning ved tandlægefejl?

Ja. Der er ingen ændring omkring erstatningssystemet. Ansøgning om erstatning sendes som hidtil til Tandlægeforeningens Tandskadeerstatning
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Danske Regioner: Svækkede ældre skal have bedre hjælp

Samfundskontrakten er ude af balance, når det handler om at give svækkede ældre den rette hjælp. Området, der er fordelt på service og sundhedslov, skal gentænkes. Regionerne er parate til et større ansvar for at styrke ældres sundhed.

Læs mere

Debat: Praktiserende læger skal tage større ansvar i sundhedsvæsenet

De praktiserende læger har en enestående mulighed for at have en finger på pulsen i forhold til vores alles helbred.
Praktiserende læger har traditionelt spillet en afgørende rolle som fundament i vores sundhedsvæsen. Og den rolle bliver ikke mindre aktuel i fremtiden – hverken for den enkelte eller det samlede sundhedsvæsen.

Læs mere

Apotekerne skal kunne sætte borgerne på dosispakket medicin

For få dage siden indgik Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Praktiserende Lægers Organisation en aftale om dosispakket medicin. Men i virkeligheden bør opgaven ligge hos apotekerne, mener Danske Regioner og PLO. De opfordrer nu Sundhedsministeriet til at se på, hvad der skal til for at styrke apotekernes rolle i forhold til at sætte borgerne på dosispakket medicin.

Læs mere

Ny aftale om dosispakket medicin skal aflaste kommunale medarbejdere

RLTN og Praktiserende Lægers Organisation har indgået en aftale om dosispakket medicin. Dermed har de to organisationer taget et vigtigt skridt til at aflaste kommunerne og få bredt dosispakket medicin ud til alle de borgere, der vil kunne have gavn af det.

Læs mere