Organisationer kalder til debat om sundhed

Der er brug for en bred og åben debat om de konkrete udfordringer i fremtidens sundhedsvæsen. Det er meldingen fra Lægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd, FOA, Danske Patienter, KL og Danske Regioner, som derfor sammen inviterer til stort debatmøde. Deltagerne er både patienter, pårørende, politikere, fagpersoner og interesseorganisationer.

Statsministeren bebudede allerede før sommerferien den største reform af sundhedsvæsenet i 10 år. De seks organisationer ønsker i den situation at bidrage til den nødvendige debat om, hvor vores fælles sundhedsvæsen skal bevæge sig hen. Tilsammen repræsenterer Lægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd, FOA, Danske Patienter, KL og Danske Regioner alle dele af sundhedsvæsenet, og ambitionen er at sætte fokus på udfordringerne og diskutere forslag til løsninger.

Formålet med debatmødet er, at alle sundhedsvæsenets aktører bliver hørt, så en sundhedsreform kommer til at imødekomme de behov som patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle møder.

Debatten finder sted torsdag den 8. november 2018 fra kl. 12-16 på Axelborg i København.

Det er gratis at deltage, og debatformen vil være sådan, at flest mulige kommer til orde. Hele debatmødet live-streames her på regioner.dk.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Pressekontakt i KL: Line Oxholm Thomsen, 3370 3536
Pressekontakt i FOA: Claus Walther, 2496 3258
Pressekontakt i Lægeforeningen: Kim Andreasen, 3544 8236

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Pressekontakt i DSR: Mai Brandi Ludvigsen, 4695 4118
Pressekontakt i Danske Patienter: Rikke Skovgaard, 4242 9393
Pressekontakt i Danske Regioner: Marie Tromborg Petterson, 2292 3859

Relaterede nyheder

Læs mere

Nybagte mødre er glade for deres fødselsforløb

Ni ud af ti fødende kvinder er rigtig godt tilfredse med deres fødselsforløb. Det viser en ny årlig undersøgelse af patientoplevelser blandt fødende. Det er andet år i træk, at tilfredsheden ligger så højt.

Læs mere

Patienternes akutbehandling risikerer at blive tabt på gulvet med sundhedsreform

Akutbehandlingen kan blive tabt på gulvet med regeringens forslag til en sundhedsreform. Det er nemlig regionsrådspolitikere, der bedst kan træffe beslutningerne, fordi de kender de lokale forhold, skriver næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

Læs mere

Godt nyt til nyrepatienterne: Nu åbner regionerne vurderingsenhed for anonym nyredonation

Flere og flere danskere venter i disse år på en ny nyre. På baggrund af en ny beslutning af Folketingets sundhedsordførere er det nu lettere for levende personer at donere anonymt, og derfor åbner regionerne Danmarks første vurderingsenhed for anonym nyredonation. ”Med den nye enhed vil endnu flere patienter få en rask nyre,” siger formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner, Karin Friis Bach.

Læs mere

Vores biologiske byggesten betyder noget, når vi skal behandles

Regionerne er langt i udviklingen af såkaldt personlig medicin, der skal behandle patienter ved hjælp af arvemasse. Det arbejde skal vi fortsætte, da vi på den måde kan tilbyde en endnu mere præcis behandling til både den enkelte patient, men også patientens familie.

Læs mere