Gå til indhold

Rigsrevisionen er tilfreds med regionernes vagtplanlægning og personaleanvendelse

Regionernes arbejde med at sikre effektiv vagtplanlægning og personaleanvendelse er tilfredsstillende, konkluderer Rigsrevisionen.

Mere end 100.000 ansatte arbejder i hospitalsvæsenet, og personalets tid er den vigtigste ressource. Alene Rigshospitalet har ca. 12.000 ansatte. Det gør hospitalet til en af landets største arbejdspladser på størrelse med fx SAS og LEGO.

Arbejdet på hospitalerne er præget af stor kompleksitet og uforudsigelighed, så det kræver god planlægning og gode værktøjer at planlægge personalets tid. Derfor har regionerne arbejdet målrettet med at sikre, at personalets tid anvendes bedst muligt. Bl.a. ved at systematisere vagtplanlægning, lave en fælles regional vagtplanlæggeruddannelse og sikre at det relevante datagrundlag til vagtplanlægningen er til stede.

God brug af personaleressourcer

Rigsrevisionen har undersøgt regionernes personaleanvendelse, og regionerne har nu Rigsrevisionens ord for, at de har sat de rette initiativer i søen for at sikre, at personalets ressourcer bruges bedst muligt.

Rigsrevisionen konkluderer, at regionernes arbejde med at styrke vagtplanlægningen er tilfredsstillende, og fremhæver særligt udvikling af planlægningssystemer, uddannelse af vagtplanlæggere og forbedret personaleforbrug på tværs af hospitalernes afdelinger.

Endnu bedre planlægning

At sikre den mest effektive brug af personalets tid kræver et konstant fokus, og regionerne ønsker at sikre endnu bedre planlægning og brug af personalets ressourcer ved bl.a. at arbejde med at kunne forudsige, hvornår der er særligt pres på sygehusene. Desuden vil regionerne sikre digitalt overblik over hospitalssengene, hvor der gives et ”her og nu” billede af hvilke senge, der er i brug, og hvornår en seng er ledig igen.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder

Overenskomster for det regionale arbejdsmarked er stemt hjem

Afstemningen om OK24 er afsluttet for 150.000 regionalt ansatte, og resultatet er et klart ja. Dermed træder de nye overenskomster i kraft med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2024. Heino Knudsen, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), glæder sig over opbakningen til de indgåede aftaler.

Læs mere

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Kronik: I en nær fremtid

Hvad har H.C. Andersen og det danske sygehusvæsen til fælles? Jo, de nyder begge stor opmærksomhed og anerkendelse uden for landets grænser.

Læs mere

Danske Regioner: Bedre lægedækning for de mest syge danskere er muligt med ny patientfordeling i almen praksis

Det skal være mere attraktivt at være praktiserende læge i de områder, hvor behovet hos borgerne er størst.  Det er det ofte i områderne længst væk fra de største byer, og derfor skal læger her have færre patienter for at sikre bedre forebyggelse og behandling af fx kroniske sygdomme. Omvendt bør læger med de mest raske patienter have et højere patientantal. Det mener Danske Regioner, der snart forhandler ny overenskomst med Praktiserende Lægers Organisation. 

Læs mere