Gå til indhold

Ældre læger kan blive fritaget fra akkreditering

Praktiserende læger, der ellers havde planlagt at stoppe, får nu en gulerod til at videreføre deres praksis en tid endnu.

De tilbydes nemlig praktisk bistand fra regionernes kvalitetskonsulenter til at gennemføre den obligatoriske akkreditering, der blev aftalt som en del af overenskomsten for almen praksis i 2014. Og hvis de se-nest i august 2019 er fyldt 65 år, tilbydes de helt at blive fritaget for akkreditering.

Det er konsekvensen af en aftale, Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) er nået til enighed om.

- Manglen på praktiserende læger er et reelt problem, der efterhånden mærkes i al-le dele af landet. Derfor er der behov for at finde løsninger, der kan fastholde flest mulige praktiserende læger i almen praksis uden at gå på kompromis med faglig-heden og dermed patientsikkerheden, Det synes jeg er lykkedes med denne her aftale, siger næstformand for RLTN, Bo Libergren.

- Vi ved, at akkreditering for en del, især ældre læger har været en torn i øjet, der har medvirket til, at nogle har varslet ophør. I en situation, hvor manglen på praktiserende læger er blevet så stort et problem, at den nu har bredt sig til hele landet, må vi være pragmatiske og tage alle fornuftige midler i brug for at reducere problemet, siger PLO’s formand Christian Freitag.

I overenskomsten om almen praksis fra 2014 indgik det, at alle praktiserende læger skulle akkrediteres. Men de kunne fritages fra kravet om akkreditering, hvis de på grund af alder eller sygdom varslede ophør senest med udgangen af august 2019.

I foråret 2018 opgjorde PLO antallet af stadigt praktiserende læger, der havde varslet ophør, til 180.

Der vil snarest blive skrevet ud til alle læger, der potentielt kan blive omfattet af ordningen, og de får herefter en måned til at tilkendegive, om de er interesseret.


Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere