sygehusbyggeri

15 nye hospitaler inviterer til Åbent Hospital

Søndag d. 1. september kan du få en forsmag på fremtidens hospitaler, når regionerne inviterer indenfor på 15 nye og ombyggede hospitaler. Det sker til den fælles begivenhed på tværs af alle fem regioner: ”Åbent Hospital 2019”.

For tredje år i træk kan danskerne opleve flere af de 43 nye sygehusbyggerier, som skal stå færdige i 2025 for at give danskerne et fremtidssikret sygehusvæsen. Sidste år greb 13.000 danskere chancen for at opleve byggeprojektet, som er det største i Danmark i knapt 1000 år.

I år åbner 15 hospitaler på kryds og tværs af landet samt to sundhedshuse dørene - sundhedshusene er vigtige bindeled mellem de regionale, kommunale og andre sundhedstilbud.

Stephanie Lose: Få et indblik i fremtidens sundhedsvæsen

Forskning, behandling og specialer samles på de nye hospitaler, hvor patienter og personale har været involveret i byggeprocessen. På dagen kan du få et indblik i byggeriet og de mange tanker bag, uanset om det handler om teknologi, forskning, logistik, wayfinding eller den nyeste behandling.

- Det gør mig stolt, at de mange hospitaler på samme dag i alle fem regioner åbner dørene for danskerne. Til Åbent Hospital kan alle få et indblik i fremtidens sundhedsvæsen, hvor den specialiserede behandling er samlet, og nye akutmodtagelser er etableret, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Hospitalsklovne eller kaffe-kage med politikere

På Nyt Odense Universitetshospital kan du snuppe en kop gratis kaffe og kage med regionsrådspolitikere og på Den Nye Retspsykiatri Sct. Hans kan du få indblik i helende arkitektur alt sammen i grønne omgivelser, der indbyder til picnic.

- Åbent Hospital er chancen for at komme bag scenen på fremtidens hospitaler, hvor blodprøver suser i rør i væggene, robotter klarer det kedelige, det tunge og det svære, så personalet kan blive aflastet, og hvor der er enestuer, måske med en seng til en pårørende, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Tjek programmet, som er for hele familien. Flere steder er der hospitalsklovne eller måske åben ambulancevognpark. Alle steder kan du møde sundhedsvæsenets dygtige og dedikerede personale, som er rygraden i byggeriet og i vores sundhedsvæsen hver eneste dag.

Læs mere:

 

kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Ulla Astman,
1. næstformand, regionsrådsformand
T 96 35 11 00
M 30 23 64 54
E ullaa@rn.dk
Ulla Astman ny
relaterede nyheder

Læs mere

Regioner ser frem til samarbejdet med ny regering

"Lad os sammen komme i arbejdstøjet og løse udfordringerne i sundhedsvæsenet". Sådan lyder den første hilsen fra formanden for Danske Regioner Stephanie Lose til en ny socialdemokratisk mindretalsregering med Mette Frederiksen i spidsen som statsminister.

Læs mere

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Ny undersøgelse af tilfredsheden blandt de patienter, der får hjælp med akutlægehelikopter, viser, at de er yderst tilfredse og føler sig trygge i hænderne på helikoptermandskabet.

Læs mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere

Blåt stempel til kvaliteten hos de praktiserende speciallæger

Alle landets 1000 praktiserende speciallæger har nu fået det blå stempel af Den Danske Kvalitetsmodel efter en grundig akkreditering. Dermed står speciallægerne godt rustet til at behandle flere patienter i det nære sundhedsvæsen de kommende år, fastslår Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Læs mere